Terceravia demana aturar el concurs pel telefèric del Carroi

La formació reclama que s’ajorni la licitació fins que el projecte sigui referendat a les eleccions comunals

Comentaris

-
-

Terceravia vol que s’aturi el concurs impulsat per la majoria comunal d’Andorra la Vella per a la construcció de la primera fase del projecte del telefèric del pic de Carroi. Des de la formació es considera oportú ajornar aquesta licitació a l’espera del que succeeixi en les eleccions comunals del 15 de desembre, ja que entenen que la ciutadania ha de refrendar a les urnes una iniciativa tan important.

A través d’un comunicat, el comitè local de la formació posa en relleu que “l'ús de béns públics i, especialment, el patrimoni natural requereixen una cura especial, per les conseqüències mediambientals, econòmiques i aspectes de la propietat que es puguin desencadenar de la construcció del giny”. Així, alerten que entre aquestes possibles repercussions que cal tenir en compte hi ha les mateixes obres de la infraestructura, així com el seu manteniment i, en especial, “aquella part que haurà d'assumir l'administració”.

Terceravia defensa que “abans d'encetar un concurs d'aquesta magnitud cal tenir a l'abast informació exacta sobre l'impacte ambiental, el cost, el conveni, així com les repercussions que se’n puguin derivar de la seva execució”. Per aquest motiu, la formació política demana analitzar tota la informació abans de prendre una decisió en un sentit o l'altre.

D’altra banda, el comitè local denuncia que moltes de les accions de la corporació actual tenen un component preelectoral, però una decisió d'aquestes magnituds -i més a les portes d’uns comicis- “no tindria una legitimació democràtica”. Sobre aquests temes tan rellevants, afirmen, “cal copsar el parer de la ciutadania i si escau fer una consulta, atès que aquests projectes afecten el patrimoni de la parròquia i poden hipotecar les generacions futures”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending