Estacions

Saetde té intenció de respondre contra qualsevol pas que faci el Cramea

La societat que gestiona les pistes del Pas de la Casa lamenta que els tribunals no hagin entrat a valorar el fons de la seva demanda i manté que ara conviuen dos drets de concessió a la zona

T. S.

La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa (Saetde) té intenció de plantar cara a qualsevol acció que dugui a terme la filial de Bomosa que té adjudicat el centre d’alt rendiment medicoesportiu (Cramea) projectat al cap del Port, a les antigues dependències de l’històric centre emissor de Sud Ràdio. Saetde pensa des d’iniciar accions legals contra qualsevol pas que suposi l’inici de la construcció fins a promoure boicots o actuacions equivalents contra aquells que cooperin d’alguna manera amb el projecte.

La decisió de la sala administrativa del Tribunal Superior recentment dictada i que suposa l’aval judicial a la posada en marxa de les obres no s’ha posat gens bé a Saetde. La societat encampadana havia presentat una demanda contra l’adjudicació de la concessió del Cramea en entendre que una part de l’equipament es basteix sobre terrenys que pertanyerien a la concessió que ja li hauria atorgat fa dècades el comú d’Encamp. La resolució tomba la petició de Saetde per “extemporània” però no entra a analitzar el fons.

I justament aquest motiu encara ha enfurismat més la societat gestora de les pistes del Pas i Grau Roig. Fons de la companyia han lamentat que la decisió judicial comporta que ara, a la mateixa zona, hi hagi dues concessions diferents que conviuen. La de les pistes i la del centre d’alt rendiment esportiu. Fonts de Saetde han assegurat que en la zona on es pensa construir el Cramea hi conflueixen un seguit d’enllaços que posen en risc el creixement de Grandvalira i condicionen entre el 10 i el 12% del domini.

Per aquest motiu Saetde té clar, almenys així ho han assegurat avui per avui fonts de la cúpula, a combatre fermament qualsevol pas que es faci a partir d’ara, des de l’administració, des de l’adjudicatari o des d’on sigui que suposin afermar el futur centre esportiu. I és que la Justícia, recorden les fonts, ha avalat el projecte sense valorar el fons real de la ‘denúncia’ de la societat i, en canvi, li retreu que no hagués actuat legalment contra l’aprovació del projecte constructiu o el plec de bases del concurs.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
JL
Es patetic el sr. Viladomat es " L AMO ' tancat l access a Arcalis, tanca l aceces Al's berendors deals lessons, creating un Cristo amb la platforms de solder I ara un alter conflicte k es suposadament d interes national patetic... Sr. Viladomat
En resposta a JL
Manel
6.
Ell no tanca cap accés, es el Govern qui el tanca. I l'accés als berenadors de Pessons, esta tancat ja que les empreses explotadores del terreny tenen permis per tancar-lo durant l'explotació. Al igual que esta tancat a particulars l'acces al Forn de Canillo durant l'obertura del "Family Park", molts accesos a muntanyes de Pal durant l'obertura del "Bike Park", l'acces a la Vall d'Incles durant l'agost....I no es tancat l'accés, nomes es tanca l'acces amb vehicles rodats, qualsevol hi pot anar a peu a qualsevol d'aquets llocs....pero torno a repetir, no tanquen l'acces els "explotadors del terreny" perque si, ho fan amb els permissos otorgats per Govern d'Andorra, que els hi permet tancar en periode d'explotació.
  • 3
  • 1
RJ
A veure si ho entenc..., SAETDE farà com Donald Trum amb el països que no li segueixen la solfa.
En resposta a RJ
Manel
5.

No m'agraden algunes actuacion del Sr.Viladomat, pero trobo que en aquest cas, porta reo. Si a ell li han donat la concesió d'aquells terrenys, no s'enten que també li donguin a un altre. Un cop acabada la concesió, el comu li pot otorgar a qui cregui mes oportú, pero si ja la ha donat a algú per un temps, no hauria de donar-li també a un altre....

  • 1
  • 1
JL
4.

Es patetic el sr. Viladomat es " L AMO ' tancat l access a Arcalis, tanca l aceces Al's berendors deals lessons, creating un Cristo amb la platforms de solder I ara un alter conflicte k es suposadament d interes national patetic... Sr. Viladomat

  • 1
  • 3
RJ
A veure si ho entenc..., SAETDE farà com Donald Trum amb el països que no li segueixen la solfa.
En resposta a RJ
patricia
3.

No jo diria que SAETDE es defensará dels abusos de l'administracio i de l'incompetencia de BOMOSA. No mes aqui s'els hi ocurreix espatllar el que funcione1.500.000 esquiadors l'any, per posar una chorradeta que no mes li va be al corrupte de turno.

  • 4
  • 1
La Perdiu
2.

Ja hi som. Havíem viscut en pau durant centenars d'anys i començarà una guerra per les muntanyes del nord. Tot això per fer avançar el país. Patètic.

  • 10
  • 0

Comenta aquest article