Societat

Les infraestructures centren la majoria dels 23 projectes del Pressupost Participatiu 2019

Des d'aquest dijous i fins el proper dia 28 es poden votar les propostes

El ministre d'Ordenament, Jordi Torres ha presentat aquest dijous les propostes del Pressupost Participatiu 2019.. SFGA
El ministre d'Ordenament, Jordi Torres ha presentat aquest dijous les propostes del Pressupost Participatiu 2019. | SFGA

Altaveu

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha presentat aquest dijous les diverses propostes que la ciutadania ha presentat durant les darreres setmanes en el marc del Pressupost Participatiu 2019. La tercera edició del projecte ha recollit 70 propostes amb la participació de 54 persones. D’aquestes, han estat acceptades 30, i finalment se n’han validat 23, després d’agrupar 7 idees similars. Unes dades molt semblants a les edicions anteriors quan es van validar 28 propostes.

Han quedat descartats 16 projectes per entrar en competències comunals, 5 per superar els 300.000 euros i 3 per ser invàlids tècnicament. En el cas de les primeres propostes descartades es faran arribar a les corporacions comunals competents perquè les puguin conèixer i tenir en compte.

Entre les propostes acceptades hi ha treballs de millora i adequació en carreteres generals, com voravies, enllumenat o rotondes, la construcció de miradors i de carrils bicis, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis públics, una aplicació per a mòbil per informar de desperfectes en edificis públics, paviment urbà que generi energia amb els passos de la gent o la instal·lació d’un parc esportiu sota de la rotonda del túnel de les Dos Valires, a la Massana, entre d’altres. Algunes de les propostes repeteixen respecte de les edicions passades.

A partir d’aquest mateix dijous i fins al 28 d’octubre, la ciutadania podrà votar els diferents projectes publicats a www.pressupostparticipatiu.ad. Les votacions es podran fer en línia en aquest lloc web o bé personalment a Tràmits del Govern i poden votar tots els ciutadans majors de 18 anys, amb número de cens.  El  proper dia 31 es presentaran públicament la proposta o propostes guanyadores.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Joan
3.

Això el la mateixa enganyifa de l any passat
On són els arbres?
Algú es creu lo de la voravia la Massana Arinsal?
Cal aixemplar la carretera i això va per molt de temps i no passa per un pressupost participatiu.
Que si ho votem......però no ho veurem

  • 0
  • 0
juanito
2.

jo crearia uns quants llocs d´embaixador... pero que puguin treballar des de casa...o de la platja..o com ells vulguin...ja que s´ha quedat algun entxufat sense cadira... que espereu????

  • 0
  • 0
Toni
1.

Jo voto per que s'utilitzi apuesta partida pressupostaria es destini a la indemnització per acomiadament dels membres del Govern, el pais guanyaria i el futur ho agrairia.

  • 6
  • 0

Comenta aquest article