Política

Pirot acusa Rios d’apartar-la de la llista del PS a Encamp

L’exdirectiva de la FAF explica que “em va dir que tenia por que la premsa tregui alguna cosa de mi” relacionada amb el cas ‘Cautxú’

Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015. PS
Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015 | PS

Altaveu

Elisabeth Pirot no estarà a la llista que el Partit Socialdemòcrata (PS) presentarà a les comunals d’Encamp. La decisió ve motivada principalment perquè, tal com ja va indicar Altaveu, hi ha por que el fet que hagi estat membre de la junta directiva de la Federació de Futbol (FAF) –i presidenta en funcions des de l’esclat del cas ‘Cautxú’ fins a les eleccions del setembre- pugui acabar perjudicant la candidatura. Segons explica la mateixa Pirot, ha estat David Rios, proclamat número 1, qui li ha comunicat qui prefereix que no hi figuri a la llista i, davant d’això, ha optat per abandonar les reunions del comitè local en les quals participava des de l’abril per preparar el projecte.

El PS encampadà treballava des de fa mesos en la candidatura de cara al desembre, per uns comicis que consideren una bona oportunitat per recuperar el que havia estat un dels seus feus tradicionals. Justament, Pirot ja havia estat consellera comunal en un dels mandats de Miquel Alís i fa quatre anys va ser número 3 de la llista que encapçalaven Joan Sans i Pere Marsenyach. Per això, i tot i no ser actualment militant socialdemòcrata –de fet, el 2015 hi va concórrer com a independent-, es va implicar i va assistir a la majoria de reunions del comitè.

Al setembre, explica, “ja es va demanar qui tenia ganes d’anar a la llista i jo em vaig oferir”. També van aixecar la mà Rios i Enric Riba, suplent a la llista de d’Acord de l’abril, entre altres. Fa tres setmanes, però, aquesta opció es va esfumar. “Vam quedar amb el David i em va dir que, tot i que sóc bona candidata, té por que la premsa pugui treure alguna cosa sobre mi”, comenta Pirot, en referència a la seva vinculació a la FAF i al fet que hagués format part de la junta directiva encapçalada per Víctor Santos –ara processat juntament amb el tresorer José García-.

Pirot lamenta especialment que aquesta decisió “demostra una manca de confiança cap a mi” i deixa clar que, en cap cas, se li podria retreure cap irregularitat a la federació. “Jo sé el que he fet i el que no. He intentat fer la feina de la millor manera possible i sempre col·laborant amb la justícia”, ha apuntat. Per això, no nega estar “molt decebuda” amb Rios i remarca que “a la resta de la gent del comitè no li han agradat aquestes formes”.

Per això, ha optat per abandonar les reunions. “Que hi haig de fer quan el número 1 ja m’ha dit que no em vol”, apunta. Per ara, per tant, sembla que el seu nom no hi serà a les comunals d’Encamp, però també deixa clar que no hi ha res segur. Preguntada sobre si es plantejaria sumar-se a algun altre projecte, com ara Agrupament Encampadà, una plataforma que s’estaria gestant i a la qual hi estarien vinculats, entre altres, Joan Sans i Pere Marsenyach, amb qui Pirot va coincidir en la llista de PS+Independents del 2015 i, en el cas de Marsenyach, com a consellers comunals amb Alís de cònsol. “De moment, ningú m’ha vingut a dir res però si arriba la proposta, m’ho pensaré. No tanco cap porta”, manifesta.

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
Francesc
10.

Rios, un altre que ha provat la poltrona i farà tot el que cal per tornar-hi. Que tenen aquestes cadires públiques que molts hi volen tornar?

  • 2
  • 0
Sandra
Normal con no que hizo cuando era consellera ... Es insoportable esa mujer y en el trabajo en trámites te trata mal o ni te atiende . Lamentable pero real .
En resposta a Sandra
Jordi
9.

La Sra. Pirot una excel·lent professional i l'atenció que dona als administrats es podria posar com exemple i fer-ho extensiu a tots els estaments públics i parapublics

  • 3
  • 6
Lluisa
8.

Ya te luciste cuando fuistes consellera ... Lo que nos faltaba ahora que entraras en algún partido ...

  • 11
  • 3
Encampadà i d'esquerres
7.

Cordons!! Rios al consell....Rios a les comunals....Aquest senyor vol cadira tant si com no! Tant li refot on!! Que llaminers que són els diners. Que no hi ha gent nova amb empenta i ganes de treballar pel poble a Encamp del PS? Cal regenerar el partit, estem farts de mas de lo mismo!

  • 19
  • 5
rick
Res de presumpció, la Elisabeth Pirot és innocent. Precisament, ha pecat d'innocent i segurament per això no va saber controlar el que presumptament feien els de sota. I precisament, controlar i gestionar és el que se li demana a un carrec public.
En resposta a rick
Jo
6.

Pues si, por eso, que se quede en casa.

  • 13
  • 6

Comenta aquest article