Pirot acusa Rios d’apartar-la de la llista del PS a Encamp

L’exdirectiva de la FAF explica que “em va dir que tenia por que la premsa tregui alguna cosa de mi” relacionada amb el cas ‘Cautxú’

Comentaris

Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015
Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015

Elisabeth Pirot no estarà a la llista que el Partit Socialdemòcrata (PS) presentarà a les comunals d’Encamp. La decisió ve motivada principalment perquè, tal com ja va indicar Altaveu, hi ha por que el fet que hagi estat membre de la junta directiva de la Federació de Futbol (FAF) –i presidenta en funcions des de l’esclat del cas ‘Cautxú’ fins a les eleccions del setembre- pugui acabar perjudicant la candidatura. Segons explica la mateixa Pirot, ha estat David Rios, proclamat número 1, qui li ha comunicat qui prefereix que no hi figuri a la llista i, davant d’això, ha optat per abandonar les reunions del comitè local en les quals participava des de l’abril per preparar el projecte.

El PS encampadà treballava des de fa mesos en la candidatura de cara al desembre, per uns comicis que consideren una bona oportunitat per recuperar el que havia estat un dels seus feus tradicionals. Justament, Pirot ja havia estat consellera comunal en un dels mandats de Miquel Alís i fa quatre anys va ser número 3 de la llista que encapçalaven Joan Sans i Pere Marsenyach. Per això, i tot i no ser actualment militant socialdemòcrata –de fet, el 2015 hi va concórrer com a independent-, es va implicar i va assistir a la majoria de reunions del comitè.

Al setembre, explica, “ja es va demanar qui tenia ganes d’anar a la llista i jo em vaig oferir”. També van aixecar la mà Rios i Enric Riba, suplent a la llista de d’Acord de l’abril, entre altres. Fa tres setmanes, però, aquesta opció es va esfumar. “Vam quedar amb el David i em va dir que, tot i que sóc bona candidata, té por que la premsa pugui treure alguna cosa sobre mi”, comenta Pirot, en referència a la seva vinculació a la FAF i al fet que hagués format part de la junta directiva encapçalada per Víctor Santos –ara processat juntament amb el tresorer José García-.

Pirot lamenta especialment que aquesta decisió “demostra una manca de confiança cap a mi” i deixa clar que, en cap cas, se li podria retreure cap irregularitat a la federació. “Jo sé el que he fet i el que no. He intentat fer la feina de la millor manera possible i sempre col·laborant amb la justícia”, ha apuntat. Per això, no nega estar “molt decebuda” amb Rios i remarca que “a la resta de la gent del comitè no li han agradat aquestes formes”.

Per això, ha optat per abandonar les reunions. “Que hi haig de fer quan el número 1 ja m’ha dit que no em vol”, apunta. Per ara, per tant, sembla que el seu nom no hi serà a les comunals d’Encamp, però també deixa clar que no hi ha res segur. Preguntada sobre si es plantejaria sumar-se a algun altre projecte, com ara Agrupament Encampadà, una plataforma que s’estaria gestant i a la qual hi estarien vinculats, entre altres, Joan Sans i Pere Marsenyach, amb qui Pirot va coincidir en la llista de PS Independents del 2015 i, en el cas de Marsenyach, com a consellers comunals amb Alís de cònsol. “De moment, ningú m’ha vingut a dir res però si arriba la proposta, m’ho pensaré. No tanco cap porta”, manifesta.

Comentaris (9)

Trending