La venda de vehicles de gasoil augmenta un 24% el mes de setembre

El sector de l'automòbil presenta xifres positives després d'un període de descens

Comentaris

-
-
La venda de vehicles de gasoil ha augmentat un 23,6% el mes de setembre. Una dada curiosa si es té en compte que en el darrer any havien experimentat un descens del 23,5%. L'afer de les emissions, l'anunci d'algunes ciutats de prohibir l'accés als vehicles amb aquest carburant i que tinguin més de 20 anys, i la posició d'alguns governs en considerar el dièsel com molt contaminant han estat determinants en aquest descens. Aquest mes, però, han revifat les vendes de vehicles de gasoil però també els de gasolina.

La venda de vehicles de gasolina ha pujat el mes de setembre un 13,2%. De fet, les seves xifres porten una dinàmica positiva ja des del mes de gener estan en un 5,7% i en els darrers dotze mesos en un 6,1%. Tot el contrari que els vehicles de gasoil ja que en un any se n'han matriculat 358 menys. Aquest mes, però, hi ha hagut 110 matriculacions. El setembre del 2018 van ser 89.

Les matriculacions de vehicles durant el mes de setembre han estat 338, la qual cosa suposa una variació del 13,4% respecte al mes de setembre de l’any anterior. Aquest mes han tingut variacions positives el grup de camions i camionetes amb un 29,2% i turismes" amb un 20,2%. Per contra, els grups que han tingut variacions negatives són el d' altres amb un 20% i motocicletes i ciclomotors amb un 9,8%.

De gener a setembre del 2019, les matriculacions de vehicles han disminuït un 4,% respecte al mateix període de l'any 2018. Les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat 4.471, el que representa una variació negativa del 5,6% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.738 vehicles. 

Comentaris

Trending