Educació

Vilarrubla anuncia que el Govern busca una solució per evitar la reducció de sou als eventuals d’Educació

La ministra diu que no es vol penalitzar ningú i que Funció Pública i el gabinet jurídic estudiaran si hi ha alguna via

T. S.
B. N.

El Govern estudiarà si hi ha una via perquè els eventuals del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior no tinguin una rebaixa del salari en aplicació d’una sentència.  La retallada correspon a l’IPC dels anys 2011 i 2012. La justícia va concloure que aquell increment no era consolidable.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha anunciat aquest dimecres que Funció Pública i el Gabinet Jurídic del Govern estan estudiant si hi ha alguna fórmula perquè no es penalitzi ningú ni es rebaixi el sou a ningú. “Mirarem de quina manera es pot es fer”, ha dit.  El tema ha estat analitzat pel consell de ministres en la seva sessió setmanal.

El Siipag espera que la solució sigui per a tota l'administració

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag), Lluís Anguita ha explicat que "ja era hora, fa dies que estem treballant en el tema de l'IPC, de com solucionar-lo i no treballem únicament per Educació, ho fem per tota l'administració. Quan parlem d'alguna cosa, ho fem per tothom, sigui afiliat nostre o no. Perquè això afecta a tothom, sigui cos especial, sigui Educació, sigui administració general, sigui el que sigui. Espero que si troben una solució que sigui per a tothom". 

D'altra banda i sobre la controvèrsia al voltant del màster de Dret amb les crítiques de la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, afirmant la necessitat de reformar-lo, Vilarrubla ha dit que “es tracta de seure i parlar-ne. I si hi ha millores s’han d’analitzar”. La ministra d'Educació també s'ha referit al retard que pateixen els alumens de l'escola francesa d'Escaldes-Engordany que es desplacen amb el transport escolar.  

Segons Vilarrubla, "unes obres a Encamp han provocat que el trajecte d'aquest autobús sigui més lent. Quan ens vam adonar vam modificar la línia i ara pel que em consta arriben a l'hora. De tota manera farem un seguiment per ajustar-ho més, si cal o per fer altres canvis".

 

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Toni
4.

Des de que Caligula va nomenar al seu caball Ambaixador Plenipotenciari, no s'havia produit des d'aleshores, una diferencia tan gran entre el perfil ideal dels carrecs i el de les persones que els ocupen com en aquest Govern.

  • 13
  • 0
Bernarda
Això què vol dir que volen saltar-se la sentència judicial? o fer un frau de Llei per contentar als funcionaris? Això és ....de la bernarda
En resposta a Bernarda
Carme
3.
La sentencia no l'enten ningú, aixi que no es pot saber si se la salten o no. Frau de llei? Que jo sapigui cap llei diu que puguin rebaixar el salari i encara menys els IPC que s'han acumulat, es justament al contrari. A veure si ho entenem, el Govern ha portat la sentencia al tribunal superior. Quan es fa aixo es fa és perque no s'está d'acord amb la sentencia.I afecta no nomes a eventuals, també al personal fix, justament son aquests els que van anar als tribunals, que encara no han pres cap decisió. Sra. Vilarrubla deixi de liar la troca, explicant el que no és. Va ser la Descarrega, una altra ignorant del dret, entre altres temes, que va entendre el que li va donar la gana i va rebaixar salaris. Sr. Espot, no s'ha plantejat donar quatre classes de dret a aquesta colla de ministres ignorants?
  • 18
  • 0
El Govenr de "TOTS" ????? NOOOOOOOO
2.

SRA ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Sra.Ester Vilarrubla, vostè es MINISTRA DEL GOVERN D'ANDORRA, no unicament dels seus mestres!!!! El problema de l'IPC és un problema de TOTS ELS EVENTUALS de Govern, i altre personal, la Felicito per voler arreglar-li als seus "nois/noies" el seu problema, I LA RESTA DE PERSONAL ??? Ja els van REGALAR la JUBILACIÓ als 60, per guanyar vots a les generals, ara els volen regalar el Ipc per 4 vots a les Comunals? GRACIES DEMOCRATES !!!!

  • 22
  • 0
Bernarda
1.
Això què vol dir que volen saltar-se la sentència judicial? o fer un frau de Llei per contentar als funcionaris? Això és ....de la bernarda
  • 7
  • 13

Comenta aquest article