El Govern ja ha destinat 59.000 euros en ajudes als comerciants del Pas de la Casa

Si s’aproven les 121 peticions rebudes, la despesa ascendirà a 115.000 euros

Un carrer del Pas de la Casa.
Un carrer del Pas de la Casa.

El Govern ha destinat ja 59.000 euros en ajudes als comerciants del Pas de la Casa afectat pel tall de la carretera amb França del maig. Fins ara, un total de 68 empreses s’han beneficiat d’aquest programa específic i, des del Govern, s’estima que la despesa final, si s’atenen totes les sol·licituds rebudes, acabarà ascendint a 115.000 euros.

El consell de ministres celebrat aquest dimecres ha aprovat tretze noves demandes dels ajuts a comerciants del Pas, la tercera tongada. En total, aquestes peticions suposen uns 7.500 euros, que s’han de sumar a les 55 ja acceptades en setmanes anteriors. Per ara, ja s’han atorgat 59.000 euros. El programa d'ajudes pretén pal·liar els efectes dels dies de tall de la carretera RN-22 a causa d'una esllavissada i que va convertir la població encampadana en gairebé un desert, just en un dels moments de la primavera de major afluència de turistes francesos.

La xifra, però, encara ha d’augmentar les setmanes vinents. I és que en total Govern ha rebut 121 demandes i encara queden algunes per acabar d’estudiar. El portaveu de l’executiu, Èric Jover, ha explicat que “falta que ens enviïn un complement d’informació que se’ls va demanar i s’aniran estudiant segons arribin”. En cas que totes elles s’acabin acceptant, la despesa total que haurà suposat aquesta iniciativa ascendiria a 115.000 euros.



381.000 euros per fomentar el dall dels camps

El Govern ha aprovat l’atorgament de fins a 381.000 euros a un total de 69 explotacions agràries en el marc del programa de foment per a la pràctica del dall. Jover ha recordat que la iniciativa serveix per proveir de farratge al bestiar però també com a forma de conservació del paisatge. Es tracta d’una xifra similar a la d’exercicis anteriors i s’acabarà repartint en funció de la superfície dels camps, de la complexitat per dallar cada parcel·la i de la maquinària a emprar.

D’altra banda, l’executiu també ha aprovat dues contribucions per a iniciatives humanitàries internacionals. En concret, es destinen 20.000 euros a un projecte per a la producció de farratge fresc als camps de refugiats sahrauís d’Algèria emmarcat en el Programa Mundial d’Aliments i 15.000 al fons d’emergència per pal·liar les conseqüències del pas de l’huracà Dorian per les Bahames.

El consell de ministres també ha donat el vistiplau a la licitació de dos concursos, un pels treballs de climatització de les plantes 2, 3 i 4 de Clara Rabassa i un altre per al condicionament de la unitat de cirurgia major ambulatòria de l’hospital de Meritxell.

Comentaris

Trending