Política

Jordi Rich i Laura Mas guanyen força per ser candidats d’UP+DA

Els demòcrates encampadans comencen a sondejar alternatives vist que Torres Falcó no es planteja abandonar el Govern

Rich, durant la constitució de l'actual mandat.. Comú d'Encamp
Rich, durant la constitució de l'actual mandat. | Comú d'Encamp

G. P.

Units pel Progrés (UP), la branca encampadana de Demòcrates per Andorra (DA) segueix cercant la persona que pugui encapçalar el projecte ‘taronja’ de cara a les comunals, tenint en compte que el cònsol major, Jordi Torres Arauz, no pot repetir –acumula ja dos mandats- i que la menor, Esther Paris, ja ha indicat que no té intenció de seguir al comú. Per a molts membres de la formació, l’opció ideal seria la del ministre d’Ordenament, Jordi Torres Falcó, però, tot i que s’ha posat sobre la taula, sembla complicat que se’l pugui convèncer per abandonar l’edifici del Prat del Rull. Així, s’han començat a obrir altres opcions, que passarien per dos dels noms forts de l’actual majoria a la corporació, Jordi Rich i Laura Mas, i, encara que també més difícil, per l’exconseller general Xavier Montané.

Des d’UP es té clar que Encamp pot ser una de les parròquies més obertes a les comunals del 15 de desembre. Ja ho van ser fa quatre anys i a les generals del passat abril. I també que el fet que no repeteixin cap dels dos cònsols afegeix dificultat. Per ant, es considera clau poder trobar noms per encapçalar la llista que siguin atractius, més si es té en compte que altres formacions ja tenen definit com a mínim el seu número 1 –és el cas del Partit Socialdemòcrata amb un David Rios que sota la manta de d’Acord es va quedar només a una seixantena de vots del triomf ara fa uns mesos-.

El nom que més agradava era el de Torres Falcó. L’actual ministre, amb Maria Martisella de companya de llista, ja va guanyar la territorial a l’abril però de seguida va deixar el Consell General per tornar al ministeri d’Ordenament. Ara bé, tot i que se li ha demanat, les fonts consultades ja el donen per gairebé descartat, ja que prefereix continuar a Govern i acabar el mandat.

Si aquesta opció, com tot indica ara per ara, no fructifica, tocarà mirar-ne d’altres i els ulls es posen a l’actual majoria comunal. I aquí és on comença a agafar forma, segons les fonts consultades, una llista liderada per l’actual conseller menor, Jordi Rich, i per la també consellera Laura Mas. Aquesta darrera, de fet, genera un cert consens dins les files demòcrates i, en tot cas, el problema seria més d’auto convenciment. És a dir, il·lusió de ser cònsol en pot tenir, però inicialment hauria traslladat que, al seu entendre, encara seria d’hora. L’opció de ser número 2 –per tant la gran responsabilitat recauria en el candidat a cònsol major- i la insistència dels companys davant una certa manca d’alternatives de garanties, podrien fer-la canviar d’opinió.

UP+DA encara podria tenir una altra carta a jugar. Més llunyana, per ara; però que alguns haurien, com a mínim, recordat que està a la baralla. Es tracta de Xavier Montaré, qui va ser un dels homes forts del grup parlamentari entre 2011 i 2015. Des que va deixar el Consell General, s’ha centrat en la seva tasca professional però ja hi ha qui pensa que seria bo, ni que sigui, sondejar-lo per saber si veuria amb bons ulls la possibilitat de tornar a primera fila, en aquest cas, comunal.

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
Pere
I sembla que n'hi ha que tenen obsessió en llegir i fer comentaris a l'altaveu en horari laboral.
En resposta a Pere
Elsa
21.

Ah! Per cert! Ja he plegat!

  • 1
  • 2
Pere
I sembla que n'hi ha que tenen obsessió en llegir i fer comentaris a l'altaveu en horari laboral.
En resposta a Pere
Elsa
20.

A ver Pere! Horari en que envio no és horari de publicació i ja et vaig dir que jo fora el meu horari laboral faig, dic, penso ibescrit lo que em dona la reial gana. Entesos? I si no hi hagués "persones" com tu que no donen la cara i malmeten pel darrera no tindria que entrar, m'agradaria dir-t'ho a la cara pero... No se qui ets. Ains!

  • 1
  • 1
Elsa
En serio? Pensava que et preocupava la compra del parc, pensava que et preocupava la situació política de la parròquia i veig que lo únic que et preocupa sóc jo. Tu tens obsessió amb mi!
En resposta a Elsa
Pere
19.

I sembla que n'hi ha que tenen obsessió en llegir i fer comentaris a l'altaveu en horari laboral.

  • 5
  • 5
2x1
Llavors posem l'Elsa de Consellera Major?
En resposta a 2x1
Elsa
18.
En serio? Pensava que et preocupava la compra del parc, pensava que et preocupava la situació política de la parròquia i veig que lo únic que et preocupa sóc jo. Tu tens obsessió amb mi!
  • 2
  • 8
Encampedana
17.

És penós, si no hi ha més opcions, aquest any no votarem.
1) Jordi Rich, Laura Mas, suposo que és broma?
2) David Rios, ni d'1, 2, 3 ........ si de cas el 10, Pirot NO.
3) Liberals, ja ens heu pres en pèl una vegada, prou, volíem ACORD, no repartiment de cadires.
Que Déu ens agafi confessats, a casa no serem partícips d'aquest descabell.

  • 9
  • 1

Comenta aquest article