Transport

Pares de l’escola francesa d’Escaldes lamenten el desgavell amb el bus escolar

El vehicle que havia de passar pel carrer de la Unió a les 8.35 del matí ho fa a les 8.45 i els infants arriben tard al col·legi i els progenitors tampoc no poden entrar a l’hora a la feina

T. S.

Els desajustaments amb els busos estan succeint de manera generalitzada. Una de les últimes incidències, que se sàpiga, la viuen pares i alumnes de l’escola francesa d’Escaldes. Una trentena de famílies esperen cada matí el transport escolar a la parada del carrer de la Unió. Quan es va iniciar el curs l’horari marcat al carnet d’inici del trajecte eren les 8.35. Però el vehicle que els havia de dur a l’escola no arribava mai a l’hora. Solució? De cop i volta s’han canviat els carnets i ara hi figura com a hora de pas per l’esmentat indret les 8.45 hores. El resultat és que ni pares ni fills no arriben a l’hora a les seves respectives destinacions.

La indignació entre els pares és més que notable. D’entrada, perquè aquells que entren a treballar a les 9 del matí, si arriben a temps, ho fan ben just, i si havien d’entrar una mica abans, fan tard segur. I, després, perquè els escolars mai no arriben a les 9 a l’aula. Sempre passen com a mínim 5 o 10 minuts d’aquest punt horari. “Si vam decidir pagar per agafar el bus escolar era perquè tant els pares com els fills poguessin complir els seus horaris. Sortint a les 8.35 era possible, però deu minuts més tard ja no. Gairebé seria millor que la dugués jo a l’escola”, explica un dels pares.

Però el pitjor de tot, lamenten, és el desgavell que hi ha. Com es passen la pilota entre el ministeri (d’Educació en aquest cas) i la companyia que fa el servei (Nadal-Julià) per no aclarir massa res. Els primers dies els van dir que les 8.35 era l’hora de sortida de la ruta en qüestió, i que arrencava a Engolasters. D’aquí que arribés una mica més tard al carrer de la Unió. Després els van assegurar que era en aquest carrer on començava la ruta. “L’any passat no hi havia hagut mai cap problema”, recorden.

No hi ha hagut mai cap dia que el vehicle es presentés a les 8.35. D’aquí que de sobte, un bon dia, es van canviar els carnets als escolars, sense que algun pare ni tan sols en fos conscient, i ja s’establia llavors en el document que el pas del bus per Unió seria a les 8.45 hores, el que fa que pares i fills vagin sempre tard. “Andorra és petit i aviat saps els trajectes que es poden fer.” I aviat han sabut què passa. 

El mateix bus que dur els seus fills a l’escola escaldenca, primer ha anat del Tarter al col·legi Janer. I quan deixa la mainada en aquest darrer centre, llavors acudeix a Unió. Així, diuen, era lògic que no arribés a les 8.35 hores i encara bo que ho faci deu minuts més tard. “Però no és això; si agafes el bus escolar és perquè els nens arribin amb temps a classe i els pares puguem entrar a l’hora a la feina.” I ara per ara no és el cas i els responsables del servei, per ara, no sembla que tinguin una solució.

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
LAM
5.
Amb el bus escolar de Janer a La Massana de les tardes tambe es un desatre, esta arribant com a minim 15 minuts mes tard que l any passay cada dia (algun dia a trigat 45 minuts mes), i amb aixo, els meus nens arriben tard a les activitats extraescolars

He trucat varies vegades a transport escolar i no tenen ni idea de la causa del problema i no hi ha manera de treure l aigua clara

Els urbanos del cole janer i l escola perfecte (felicitacions), he fet comprobacions in situ i parlat amb ells i els busos surten molt puntuals

jo crec que han canviat les rutes (pero ningu ho ppt confirmar????)

crec que la solucio seria fer ho tot (rutes incloses) com l any passat, si es possible

transport escolar, si us plau feu un esforc per gestionar millor la situacio, donat que l impacte es gran

gracies  • 1
  • 1
Josep
4.

Pol tu tens nens? Jo amb la meva filla del c/ unió a ciutat de valls trigo 30 minuts i amb la nena al coll perque al hiper ja no vol caminar. Potser mira de ser pare abans d'opinar.

  • 2
  • 1
Pol
Del carrer de l'Unió fins l'escola francesa d'Escaldes són 15 min a peu. Amb el merder que hi ha de trànsit pel carrer de les escoles a aquella hora, millor sense dubte portar els nens a peu a escola. I de pas contribuïm al medi ambient.
En resposta a Pol
Greenpeace
3.

Pol. Veig que estas molt pel medi ambient. Esta molt be. I seguint la teva llogica. Si deixem el nen a les 9 i tinc que entrar a les 9 a la feina, com ho faig?Saps algun truc de magia o crido al Goku. Si demanem i ens donen el bus 8'35 es per poder arribar a la feina a l'hora i no haver de portar al nen o nena a escola. Per aixo paguem, que no es gratis.

  • 7
  • 7
Pol
2.

Del carrer de l'Unió fins l'escola francesa d'Escaldes són 15 min a peu. Amb el merder que hi ha de trànsit pel carrer de les escoles a aquella hora, millor sense dubte portar els nens a peu a escola. I de pas contribuïm al medi ambient.

  • 13
  • 5
Canvi de carnet i bona atenció telefònica
1.

Un consell al responsable del transport: escolti les trucades dels pares i les respostes de les seves administratives! Vergonyós!

  • 10
  • 7

Comenta aquest article