L’FC Andorra reté el lideratge amb un meritori empat davant un gran rival

Els tricolors han sabut patir contra el Vila-Real B amb un gran Nico Ratti i, al tram final, han disposat d’una bona ocasió per endur-se els tres punts

Un instant del partit
Un instant del partit

L’FC Andorra ha retingut el lideratge del grup 3 de la Segona B després d’empatar sense gols amb el segon classificat, el Vila-Real B, a Prada de Moles. Ha estat un duel igualat i intens, en el qual tots dos equips han volgut tenir la pilota i dominar. Els castellonencs han tingut les millors oportunitats i han fet lluir en diverses ocasions Nico Ratti, però amb la sortida al camp de Casadesús el joc ofensiu local ha millorat i, fins i tot, Ernest Forgas ha disposat d’una gran ocasió que podria haver suposat el gol de la victòria. El resultat fa que els tricolors siguin primers, tot i que amb els mateixos punts que el seu rival d’aquest diumenge i que el Lleida.

Els groguets no han trigat massa a demostrar la seva voluntat de controlar i dominar el partit. De fet, durant els primers minuts han mantingut la pilota i han fet treballar en defensa als tricolors. Ja al minut 3 han enviat el primer avís amb un xut creuat d’Iván Martín que ha marxat llepant el pal de la porteria de Ratti.

A poc a poc, però, l’Andorra ha aconseguit equilibrar la situació i ha passat a tenir més la pilota. Així, ha trepitjat més el camp contrari i ha generat opcions bones d’aproximació, tot i que sense acabar de concretar-les en ocasions. Sí que n’ha tingut el Vila-Real, com ara un xut desviat des de la frontal, en jugada assajada des de la cantonada, que ha provat Lozano (minut 21) i que ha marxat fora per ben poc.

El domini ha estat altern, però el cert és que el filial groc ha sabut portar més perill sobre el marc de Ratti que no a la inversa. Al minut 32, Espiau ha tornat a posar la por al cos a la grada de Prada de Moles quan ha controlat dins l’àrea i ha engaltat un fort xut que, afortunadament pels tricolors, no ha trobat porteria. A banda d’aquesta ocasió, també han generat diverses aproximacions de molt perill salvades en el darrer sospir per bones intervencions dels defenses locals.


Martí Riverola durant una acció del partit. | FC ANDORRA

 

Abans d’arribar al descans, l’Andorra, però, ha advertit el Vila-Real B que no renunciava a res. Musa ha fet un bon gir dins la gran però ha fallat a l’hora de definir. El seu xut, amb efecte canviat, ha marxat molt desviat.

L’inici del segon temps ha estat clarament dels visitants. De fet, només han trigat 40 segons a crear perill, i molt, amb un xut de Migue que entre el pal i Nico Ratti han enviat a córner. Ha estat el pròleg d’uns minuts on l’Andorra no s’ha trobat còmode al camp davant un Vila-Real que recuperava bé la pilota i posava en moltes dificultats la defensa tricolor. Ratti s’ha hagut de lluir en dues ocasions (minuts 59 i 61) per salvar les rematades de Baena i de Villa.

L'entrada al camp de Casadesús ha donat pas als millors minuts dels tricolors, que podrien haver marcat en una gran ocasió d'Ernest

Calia un revulsiu per capgirar una dinàmica que no apuntava gens bé per l’Andorra i Gabri García l’ha trobat en la figura de Víctor Casadesús. La sortida al camp del mallorquí, amb la seva mobilitat i el seu joc entre línies, ha donat de forma clara un altre aire a un conjunt tricolor que ha agafat més confiança en atac i ha tornat a controlar més de prop el Vila-Real. Al minut 73, fruit d’aquesta notable millora, ha arribat una ocasió excepcional amb una centrada de Loureiro des de banda dreta que Ernest, sol al segon pal i amb tot a favor per marcar, ha rematat de cap però enviant la pilota al porter visitant Fuoli, quan aquest ja estava venut.

Equilibrat el duel, els dos equips ho han intentat fins al final, però el cansament s’ha deixat sentir i les imprecisions han facilitat les coses a unes defenses que s’han mostrat fermes fins a un xiulet final que permet l’Andorra mantenir la condició de líder, això sí, igualat a punts amb el mateix Vila-Real B i amb el Lleida. Dissabte vinent, als de Gabri els espera un altre filial, l’Atlètic Llevant, en un complicat desplaçament a la Ciutat Esportiva de Bunyol.

Fitxa tècnica

Camp: Prada de Moles. 900 espectadors
FC Andorra (0): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Vilanova, Jilmar, Riverola, Bover, Marchan (Casadesús, 64’), Moha, Musa (Ludo, 84’) i Ernest (Palanca, 76’).
Villarreal B (0): Fuoli, Migue, Andrei, Carlos Blanco, Sofian, Lozano, Iván Martín,  Baena, Ramon, Villa (Collado, 72’) i Espiau (Millán, 80’).
Àrbitre: Sesma Espinosa (La Rioja). T.G.: Riverola, Gaffoor, Jilmar / Millán.



Gabri: "Hem sabut patir davant un gran equip"

El punt sumat no ha deixat descontent a l'entrenador tricolor, Gabri García. Al contrari, l'ha valorat "molt positivament", tot remarcant que "hem fet un molt bon partit contra un gran rival" i, especialment, el fet que "hem sabut patir". Al seu entendre, més enllà de mantenir la primera posició, hi ha aspectes importants amb els quals cal quedar-se: "És un punt, continuem sumant i a més ho fem amb la porteria a zero per cinquena setmana consecutiva". Gabri ha tingut paraules d'elogi cap a Nico Ratti i, també, cap als altres porters de la plantilla. "El veiem treballant entre setmana i no ens sorprèn com juga; tant ell com els seus companys. Avui ens ha donat punts. Tenim els tres millors de la categoria", ha afirmat. Un altre home important ha estat Víctor Casadesús. El tècnic ha destacat que, en el moment potser més delicat del duel, "ens ha donat aire", ja que "sap aguantar la pilota i ho necessitàvem". Per la seva banda, Martí Riverola ha apuntat que "sumar sempre és important". Igual que el seu técnic, ha afirmat que "és un bon punt contra un rival molt bo" i ha admès que no s'ha tingut la mateixa fluïdessa de joc que en duels anteriors, tot indicant que "és mèrit d'ells, que també han jugat molt bé". 



 

Etiquetes

Comentaris

Trending