Els voltors es converteixen definitivament en ‘turistes’ del Principat

Probablement l’exemplar capturat primer a la plaça de la Rotonda i després a la zona del Clot d’Emprivat és el mateix que s’ha vist aquest matí a la zona duanera del Pas de la Casa

El voltor aturat a la zona duanera del Pas de la Casa.
El voltor aturat a la zona duanera del Pas de la Casa.
Molt probablement el mateix exemplar jove de voltor protagonista aquests darrers dies d’aterratges i captures al bell mig del país és el que ha estat vist aquest matí a la zona duanera del Pas de la Casa. La presència de l’au en nuclis urbans -encara que en el cas d’aquest matí ja no tant- està sorprenent a més d’un i de dos. I es comença a plantejar si el rapinyaire, en el cas que es confirmi que és el mateix, pateix algun tipus de trastorn. 

La primera aparició del voltor va ser dimecres al migdia al teulat d’un edifici adjacent a la plaça de la Rotonda. Una hora després, aproximadament, i en l’intent d’alçar el vol, va entre caure i aterrar al bell mig de la plaça. La inexperiència, el poc espai lliure per poder-se enlairar i el sobrepès que tenia a l’estómac perquè no hauria fet molt que havia menjat haurien estat les causes que van impedir un vol normal.

Va ser capturat pels banders i una vegada descartades lesions, ahir al matí es va tornar l’exemplar al medi natural per part de tècnics del departament de fauna del ministeri de Medi Ambient. Poques hores després va fer estada primera al teulat de l’hotel Roc Blanc per posteriorment anar a parar a la zona del Clot d’Emprivat d’Escaldes, on va tornar a ser capturat. La intenció era alliberar-lo tan aviat com fos possible.

I aquest matí de dissabte un altre voltor, i tot sembla indicar que seria el mateix exemplar, hauria estat vist novament a terra, en aquesta ocasió a la zona duanera del Pas de la Casa. Definitivament, el rapinyaire és més urbà que una altra cosa i més turista que visitant puntual.

Comentaris (3)

Trending