Empreses

Tanca la serralleria implicada en l’incendi dels Serradells

L’empresa, que havia obert l’any 1993, acumula importants deutes amb empleats, CASS i també companyies estrangeres

Vista dels Serradells després de l'incendi. ALTAVEU
Vista dels Serradells després de l'incendi | ALTAVEU

Gabriel Pérez

La serralleria Els Cortals, amb més de 26 anys d’experiència en el sector de la construcció, ha tancat portes. Segons les fonts consultades, l’empresa no hauria pogut fer front als diferents deutes que acumulava i deixa al voltant d’una desena de treballadors sense feina. La seva situació financera encara s’hauria complicat més el passat desembre, ja que era l’encarregada dels treballs de serralleria de la reforma del centre esportiu dels Serradells i havia subcontractat les tasques de soldadura que van acabar provocant l’incendi que va malmetre la piscina.

El cessament de l’activitat del negoci s’hauria produït ara fa uns dies, tot just després de vacances. Les dificultats, però, vindrien de lluny, com han apuntat aAltaveufonts del sector. Feia temps que, malgrat mantenir una important activitat, l’empresa arrossegava seriosos problemes a l’hora d’afrontar els seus compromisos de pagament, amb alguns retards en l'abonament de les nòmines i també de les cotitzacions a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

El sinistre viscut als Serradells, si bé no seria la causa directa del tancament, sí que hauria complicat encara més la situació. També hi hauria, segons les fonts consultades, deutes amb empreses estrangeres. Almenys un de molt important, al voltant de 800.000 euros. Al final, els responsables de la serralleria han optat per tancar portes i tot indica que s’acabarà declarant la fallida. La situació afectaria entre deu i quinze treballadors, tot i que alguns d’ells ja s’haurien pogut recol·locar a altres negocis del sector.

El que queda a l’aire ara és com pot afectar aquest tancament a l’esclariment de responsabilitats per l’incendi als Serradells i, especialment, l’eventual pagament de les indemnitzacions que s’acabin derivant del sinistre. Cal recordar que Els Cortals era una empresa contractada per l’adjudicatària dels treballs de reforma i que, a la vegada, hauria encarregat part de les tasques, i en concret la de soldadura, a una tercera societat.  

Serralleria els Cortals es va crear l’any 1993 i centrava la seva activitat en la fabricació i muntatge d’elements metàl·lics i tancaments d’alumini. Treballava tant a nivell privat com per a les diferents administracions i s’havia convertit en una de les empreses del ram referents del país. Així, seu era el cartell principal de la seu de la CASS i també havia fet obres a edificis com la Universitat d’Andorra, l’oficina de turisme d’Andorra la Vella o el pavelló del Prat Gran, a Escaldes-Engordany.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
el del Frac
4.

Diuen els deutes que arrossegava però no si promotors o clients els i devien a ells. Perquè ja sabem que aquí a Andorra hi ha gent amb molta cara i cobrar els treballs fets és un miracle...

  • 3
  • 0
Canolic
I que voleu... Venen empreses de fora.. Fan la feina, cobren i marxen!! No han de pagar seu social ni res de res!!! I aixo amb tots els sectors.. Alimentacio, vidriaires etc etc!!!
En resposta a Canolic
pepito
3.

Potser el motiu és que els marges a Andorra són exorbitants, i això fa que la gent contracti cada cop més feines a empreses de països propers, TOTALMENT LÍCIT, tu segueix comprant a Pyrenees que segur que et dona de menjar mentre jo utilitzo Amazon i estalvio aquestes quantitats.

  • 3
  • 2
Canolic
2.

I que voleu... Venen empreses de fora.. Fan la feina, cobren i marxen!! No han de pagar seu social ni res de res!!! I aixo amb tots els sectors.. Alimentacio, vidriaires etc etc!!!

  • 28
  • 5
Demetri
1.

Si tant treballava com es que no se n'ha sortit?

  • 9
  • 9

Comenta aquest article