Medi Ambient

Espot explica a l'ONU les accions d'Andorra per la sosteniblitat

El cap de Govern intervé al Fòrum Polític d'Alt Nivell

Altaveu

El cap de Govern, Xavier Espot, ha afirmat que l'Agenda 2030, juntament amb l'Acord de París, esdevenen claus per guiar les estratègies polítiques mundials a llarg termini. El cap de Govern, Xavier Espot, ha intervingut en el Fòrum Polític d'Alt Nivell sobre desenvolupament sostenible, que se celebra en el marc de la 74a assemblea general de les Nacions Unides.

En el seu discurs ha afirmat que la implementació de l'Agenda 2030 depèn tant les administracions públiques com de les empreses i de la societat civil. Espot ha explicat davant la comunitat internacional que el Govern d'Andorra acaba d'aprovar un Pla Estratègic Nacional per a la implementació de l'Agenda 2030, l'objectiu del qual és guiar l'acció col·lectiva de tots els sectors dels pròxims 10 anys, per a adoptar mesures de sostenibilitat reals i efectives. El Pla estratègic preveu la creació d'un grup de treball transversal en el qual, els diferents sectors han de treballar per tal d'assolir els 17 ODS.

El cap de Govern ha defensat l'acció multilateral per l'assoliment de l'Agenda 2030, Per aquest motiu, ha afegit, Andorrà acollirà la Cimera iberoamericana el 2020, amb la voluntat de treballar, durant la Secretària Pro Tempore, en l'impuls de la innovació al servei del compliment dels ODS, amb la voluntat de millorar la situació de les diferents comunitats de manera concreta i efectiva.

Xavier Espot ha relatat els canvis legislatius adoptats per unanimitat pel Consell General, com la Llei de Transició Energètica i Canvi Climàtic, que preveu la creació de mesures i instruments per a aconseguir una societat neutral en carboni, a través de la promoció de la investigació, l'observació sistemàtica i la informació.

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
juanito
4.

humpty dumpty ha arribat a ny..ha parlat... ha explicat... s´ha sentit imporntat, tots s´han quedat impresionats... quin dia mes bo... gracies deu meu..que jo hagi pogut viure un tal dia.. :))))))))) ah... el patriotisme que tinc en la sang :)))))))))) humpy... fas penaaa tio..

  • 1
  • 0
Alex
3.

Es un bigoti allò?

  • 4
  • 0
Carla
2.

En lloc de anar a pregonar al mon l'agenda 2030 i altres foteses de l'estil, soluciona els problemes de casa: els avis mal medicats a la Salita, els concursos de funció pública amb "defectes de forma", càrrecs a dit que revelen secrets o directament agafen diners, la justícia tampoc funciona, està totalment polititzada, judici BPA una vergonya i mils etc ....

  • 9
  • 0
Del dicho al trecho
1.

Mare meva estem mes que perduts, com diuen castellà, del dicho al hecho hay un trecho,

  • 6
  • 0

Comenta aquest article