El Sipaag posa la lupa en el gabinet jurídic d’Habitatge i la destinació de Mercè Pascual

La situació de l’excoordinadora d’Afers Socials i els enfrontaments que ha mantingut amb una part del personal aixeca recels

Comentaris

-
-
La creació del gabinet jurídic del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i la destinació de l’excoordinadora del departament social en l’anterior legislatura Mercè Pascual estan en entredit. El sindicat que aglutina el personal de l’administració general (Sipaag) ha tramès al ministeri de Funció Pública tot un seguit de qüestions per intentar aclarir què ha portat els responsables ministerials a crear un departament jurídic en el que suposadament s’hi integraria l’esmentada Pascual. El complex pas d’aquesta tècnica per la coordinació ministerial i els enfrontament que ha mantingut amb una part del personal aixeca recels.

El Sipaag va enviar dimecres una carta signada pel seu president, Lluís Anguita, i adreçada a la titular de Funció Pública, Judith Pallarès, en què exposa diversos interrogants. Es demana quantes persones formen el gabinet jurídic, com i quan s’han fet els processos de selecció, els criteris que s’han tingut en compte per accedir-hi, la descripció dels llocs de treball i les corresponents càrregues de feina i el nivell salarial del personal adscrit al gabinet, creat per decret el 12 de juny passat. 

S’aprofita la carta per demanar també pel cessament com a coordinadora del departament d’Afers Socials, Habitatge i Joventut Mercè Pascual. Concretament es vol saber si gaudeix d’algun complement de responsabilitat addicional en l’àrea on es trobi actualment, i, en cas afirmatiu, què ho justifica. Igualment, es vol saber si hi ha d’altres casos de persones en la mateixa situació que rebin aquest tipus de complement després d’haver estat assignades a un lloc de treball dins de l’administració.

Les fonts consultades més enllà del comunicat enviat pel Sipaag han indicat que vistes les tensions causades la legislatura passada per Pascual, es vol saber què ha portat el Govern a crear un lloc en què, a priori, s’hi ha de situar l’excoordinadora d’Afers Socials. La formació de Mercè Pascual, d’entrada, no tindria naturalesa jurídica i d’aquí que hagin sorgit molts dubtes amb l’esmentat gabinet jurídic, que hauria de tenir molt destacat a l’hora d’afrontar el problema que actualment viu el país amb la qüestió de l’habitatge. 

 

Comentaris (15)

Trending