Justícia

Rascagneres mou fils per accedir com a magistrat al Tribunal Constitucional

L’exdegà dels advocats ja ha anunciat fa temps la seva renúncia a continuar a la CASS i estaria interessat en ocupar la vacant que a final d’any deixarà Laurence Burgorgue-Larsen

T. S.

El 10 de desembre farà vuit anys que es va designar magistrada del Tribunal Constitucional (TC) la jurista francesa Laurence Burgorgue-Larsen. Això vol dir que arriba al final del seu mandat, un mandat que no es pot renovar. Formalment, la representació del Copríncep francès li haurà de buscar recanvi. Per ara, l’advocat andorrà Jean-Michel Rascagneres parteix amb avantatge.

Segons diverses fonts, qui va ser degà dels advocats del Principat i actual president de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) està movent fils per aconseguir que se’l pugui designar com a magistrat de l’Alt tribunal. Entre d’altres, però, un dels inconvenients que es pot trobar és la connexió que encara té amb el ‘cas BPA’. Actualment, i des del desembre, al TC ja hi ha un magistrat que està obligat a abstenir-se a la immensa majoria de causes que puguin arribar relacionades amb tot allò vinculat a l’entitat bancària. Es tracta de Joan Manel Abril, que fins la seva arribada al Constitucional havia presidit la sala civil del Tribunal Superior i tot el tribunal en el seu conjunt els darrers temps.

Rascagneres també hauria d’abstenir-se almenys en alguns casos, encara que molts menys que Abril. Sia com vulgui, el lletrat i també fiscalista estaria fent els contactes necessaris per mirar de ser designat. El seu nom ja havia estat en les travesses, encara que sense massa força, per rellevar Isidre Molas, encara que al final es va triar Abril Campoy. Ara Rascagneres, segons les fonts, estaria fent valdre la seva bona connexió amb Pascal Escande, l’històric secretari personal del Copríncep francès a Andorra, per mirar de fer punts i poder ser l’elegit.

Jean-Michel Rascagneres és francès d’origen i, de fet, ja havia exercit al país veí del nord, en aquest cas com a fiscal. Dins del Principat, a ningú no se li escapa que està molt ben connectat amb el poder. Preveu deixar la CASS els darrers dies de novembre. Malgrat que va presentar la dimissió poc després dels comicis del 7-A, des del nou Govern se li va demanar que es mantingués en la presidència de la parapública fins al 30 de novembre, circumstància que hauria acceptat.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Al Pacino
9.

La corrupció s'extèn arreu del país... DA reventa tot el que toca... Ara necessita un fidel que apaivagui les sentències del Constitucional... Corts i TSJ ja estan ben vigilats pels seus servents.

Aviat caldrà sortir al carrer amb les falç i les forques per tenir justícia....

  • 19
  • 0
Antoni
Aquest senyor no té els coneixements suficients, ni té experiencia com a magistrat per anar al Tribunal Constitucional.
En resposta a Antoni
Pere
8.

Pel que es veu, només cal ser amic del poder.

  • 15
  • 0
Unos tienen la fama y otros cardan la lana
7.

Hi han qui fa molt soroll i en realitat no aconsegueix gran cosa, aquest senyor sense massa soroll ha mogut i mou els fils de tot

  • 17
  • 0
Marcel
6.

Un bon final de carrera. Tota la vida al privat i ara al final la justícia o el govern t'assegura una feina ben pagada abans de la jubilació. Doncs molt bé, tot i que no sé si és gaire just per la gent que ha dedicat la seva vida al servei públic dins de la justícia. Però les coses són així.

  • 28
  • 0
Antoni
5.

Aquest senyor no té els coneixements suficients, ni té experiencia com a magistrat per anar al Tribunal Constitucional.

  • 32
  • 0

Comenta aquest article