El Tribunal de Corts endarrereix una setmana més el re-reinici del judici del ‘cas BPA’

La sala comunica canvis en el calendari després que judici acordés un nou ajornament pel problema sorgit amb l’herència d’una de les actores civils

Comentaris

-
-
El judici de la causa general del ‘cas BPA’ tampoc es reprendrà, per segona vegada, el 14 d’octubre. La nova data per tornar engegar la vista és ara el 21 d’octubre. Així ho està comunicant el Tribunal de Corts a les parts afectades. El canvi obeeix sols a qüestions logístiques i només afecta l'ordenació del calendari, per dir-ho d'alguna forma.

El judici s’havia de reprendre dilluns i, de fet, es va iniciar per començar a formular les qüestions prèvies. Però n’hi va haver prou amb la intervenció d’un sol advocat perquè el tribunal després de tres quarts d’hora de deliberació decidís ajornar novament la vista.

L’endarreriment estava relacionat amb l’herència i testament d’una de les actores civils, en concret la difunta Melània Zamora. S’ha donat per fet que els seus hereus són l’espòs i els fills, entre els quals l’actual cap de Govern, Xavier Espot, però formalment no s’ha obert el testament i en conseqüència, com es va remarcar en els minuts que va durar la vista, l’afirmació legal i taxativa no es pot mantenir. Amb conseqüència, i fonamentalment, s’ajornava el judici perquè aquesta situació successòria es pogués resoldre.

Justament, segons que han explicat les fonts, seria la representació lletrada de la família Espot-Zamora qui hauria demanat l'ajornament del judici una setmana més atès que li era personalment impossible poder ser present a Andorra la setmana del 14 d'octubre. Davant la petició d'aquesta part d'ajornar una setmana més la vista, el Tribunal de Corts ha adoptat la decisió de fixar el re-reinici del judici per al 21 d'octubre.

 

El fiscal general, Alfons Alberca, i el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, en primer terme, a l'acte de jurament de la renovació del càrrec dels batlles Manel Santolària i Maria Àngels Moreno, al fons.

Relacionat

El ministre de Justícia admet que la “convulsió” que es viu als tribunals “no genera confiança”
Riestra i Silvestre durant la roda de premsa.

Relacionat

Recusat el fiscal general al 'cas BPA'
Una imatge del tribunal just abans de començar la vista aquest dilluns.

Relacionat

El judici del 'cas BPA' se suspèn fins el 14 d'octubre

Comentaris

Trending