Els mestres decidiran dijous que ve si porten a la Batllia l’abús comès amb els càrrecs de confiança

El SEP convoca una assemblea en la qual s’ha de triar una junta directiva i per a la qual s’ha presentat una sola candidatura farcida de docents eventuals

-
-
Els mestres decidiran dijous de la setmana que ve si acudeixen als tribunals per denunciar formalment el que molts sindicats de l’administració pública consideren un abús amb el nomenament de persones de confiança durant les darreres legislatures i, especialment, pel poder i atribucions que es va atorgar a aquests càrrecs de relació especial.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha convocat una assemblea en què la qüestió del personal de confiança governamental i les decisions que van adoptar serà el principal tema de debat. També s’ha de procedir, però, a la tria d’una nova junta directiva, atès que l’actual, liderada per David Garcia, exerceix en funcions ja que en el primer intent de renovar la direcció sindical no es va presentar cap candidatura.

No serà el cas d’aquesta ocasió. L’assemblea està convocada per dijous vinent, 26 de setembre, a les 6 de la tarda a la sala d’actes del comú d’Escaldes. Hores d’ara s’hauria presentat una candidatura per renovar totalment la direcció del SEP. Docents eventuals són majoritaris en aquesta llista que, per poc suport que tingui, haurà de tirar endavant perquè les fonts consultades no creuen que se’n formalitzi cap més i el termini, sinó esgotat del tot, ho està pràcticament.

Però més enllà de la junta, el conjunt d’afiliats haurà de decidir si porten a la Batllia la designació de càrrecs de confiança i el poder que es va atribuir, que no s’haurien limitat a càrrecs d’assessorament i suport sinó que en molts casos, i sota la figura del coordinador, es van convertir en autèntics directors d’àrea, amb poder de decisió, situació que els sindicats consideren que contravé les normatives establertes.

El Sipaag i probablement del CFPA també haurien de debatre la mateixa qüestió; les seves direccions mantenen un criteri força unitari en relació amb la il·legalitat de les facultats atorgades als càrrecs

Com que les conseqüències que podria tenir l’anul·lació de les decisions adoptades per aquests càrrecs i que els col·lectius sindicals consideren il·legals són impensables i poden tenir un abast molt gran, per això es posa la qüestió damunt la taula de l’assemblea. Només cal pensar que un dels càrrecs que suposadament estaria en fals era el de l’excoordinadora de Funció Pública, que va participar en nombrosos processos de selecció de personal. Per tant, molts nomenaments de treballadors públics saltarien pels aires si la Justícia acabés donant la raó a les tesis sindicals.

Malgrat que responsables de l’administració actual, sorgida dels comicis del 7-A, han insinuat que és possible que els sindicats tinguin raó, per ara no han facilitat, com s’ha demanat, cap relació de les decisions o nomenaments que podrien estar afectats per haver-hi càrrecs de confiança al darrere. El Govern va fer silenci administratiu al recurs presentat, en aquest cas, pel Sipaag.

També el sindicat de personal de l’administració general té previst portar a l’assemblea la mateixa decisió. En aquest cas la reunió encara no està convocada però la decisió es produirà en breu. El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) és el tercer dels col·lectius sindicals de l’administració que tenia clar que l’aberració comesa amb els càrrecs de relació especial anava molt més enllà del que es podia permetre i, per tant, hauria també de decidir si dóna suport a la judicialització de l’afer o no.

 

-

Relacionat

L’abús amb els càrrecs de confiança amenaça desenes de concursos de l’administració

Comentaris (6)

Trending