Govern treu ferro a l’anul·lació del concurs de la bicicleta elèctrica

L’executiu recorrerà contra la sentència de primera instància i assegura que el servei està garantit

Comentaris

-
-
Els usuaris i abonats del servei de bicicleta elèctrica compartida tenen les prestacions totalment garantides, malgrat que el Tribunal de Batlles en primera instància hagi declarat nul·la la resolució del concurs de concessió. En la sentència, la Justícia permet a l’Executiu i a l’empresa actualment guanyadora del concurs seguir prestant el servei amb total normalitat, segons informa el Govern en un comunicat.

L’empresa concessionària ja ha informat als seus usuaris que el servei continua prestant-se com habitualment. En la resolució, la Batllia rebutja tots els punts d’impugnació presentats per l’empresa recurrent que va perdre l’adjudicació pública. La Justícia declina l’argument de l’experiència empresarial així com també l’idioma amb el qual es va presentar la candidatura. L’únic punt que recull, i que argumenta per declarar nul·la l’adjudicació, és un possible defecte quant a la possibilitat de subcontractació de serveis.

El Tribunal de Batlles apunta que el Govern havia d’aclarir els termes de cessió i subcontractació d’una part del servei, malgrat estigués previst en el plec de bases, d’acord amb l’article 42 de la Llei de contractació pública. Per això, el batlle demana retrotraure les actuacions a fi que el Govern pugui adoptar una nova resolució després de procedir de nou a la valoració de les ofertes presentades, prèvia realització dels tràmits pertinents.
Vista l’argumentació de la Justícia, i convingut amb els serveis jurídics del Govern i
la Intervenció General, l’Executiu ha decidit que recorrerà la resolució en segona instància davant de la Sala Administrativa del Tribunal Superior.

El Govern considera que l’adjudicació està feta conforme a dret i que en tot moment s’han
seguits els procediments habituals de contractació pública. Cal recordar que l’actual servei de bicicleta elèctrica té com a base el conveni de col·laboració signat entre el Govern  i els comuns amb l’objectiu de contribuir econòmicament en el desplegament d’aquest servei en funció del nombre d’estacions implantades a cada parròquia.

En aquest sentit, l’acord preveu l’abonament anual de 90.002 euros per part dels comuns i de 39.998 euros per part del Govern.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending