Successos

Presó provisional per al joier acusat d'abusar sexualment d'una menor

Poc abans de la mitjanit, i en saber que els delictes que se li atribueixen li poden comportar una condemna d’entre 6 i 15 anys de reclusió, l’home va tenir una lipotímia i se’l va haver de dur a l’hospital

T. S.

La primera aturada després de la Batllia va ser l’hospital. No pas la presó. Però la següent estació una vegada se li fessin les proves pertinents després de sofrir un mareig, una lipotímia, era la Comella. La Batllia va dictar anit, passades les 11 de la nit, presó provisional per a l’home detingut dimarts a la tarda en relació amb delictes de naturalesa sexual amb com a mínim una menor implicada. L’home, segons les fonts consultades, es pot arribar a jugar entre 6 i 15 anys de reclusió.

Les acusacions que se li formulen són gravíssimes. En concret, i segons que ha pogut saber l'Altaveu, la Batllia li atribueix al processat un abús sexual sense consentiment amb l'agreujant que la víctima és especialment vulnerable per raó d'edat. En concret, se li aplica a l'ara empresonat l'article 147.3 del Codi Penal. Els investigadors, i així ho hauria recollit la responsable judicial del cas, imputen també a l'acusat accés carnal a la víctima. Aquest accés hauria tingut lloc quan la menor tenia 12 anys. Així, la legislació preveu una pena, com s'ha dit, d'entre 6 i 15 anys de presó. A banda, és molt probable que si mai es condemnés fermament l'home, se l'acabi també expulsant del país.

Tot el cas, que almenys fins ahir estava sota secret de sumari, es manté amb una discreció absoluta per la sensibilitat de cas i pel perfil del detingut, un home que ja ha tingut múltiples problemes, que té antecedents per diverses coses i que s’ha enfrontat molts cops a la policia. En aquesta ocasió els investigadors no volien deixar cap cap per lligar que servís de motiu al processat per trobar una escletxa legal on agafar-se i poder escapolir-se de l’acció de la Justícia com ha pogut fer en el passat en algun altre cas (va estar implicat en un afer de blanqueig de diners procedent del narcotràfic, per exemple).

L’home, detingut en l’establiment de joieria que regenta a tocar de l’avinguda Meritxell, va ser detingut dimarts a la tarda a la botiga mateix, on es van escorcollar dispositius electrònics i informàtics de l’home amb l’objectiu d’obtenir més elements incriminatoris. La conducta delictiva inclouria suposats abusos i la investigació va partir de la denúncia de familiars d’una menor d’uns 13 anys. Sobre les 2 de la tarda d’ahir va ser traslladat a la Batllia per passar a disposició judicial. La declaració es va allargar durant hores. L’entorn de l’acusat hauria mantingut que tot plegat es tractava d’un muntatge i una persecució cap a la seva persona.

Sobre les 11 de la nit una ambulància dels bombers va acudir a la seu de la Justícia i mitja hora més tard es traslladava el detingut cap a l’hospital. Suposadament l’home s’hauria desmuntat en saber que se l’enviava cap a la presó i en tenir coneixement de la gravetat dels delictes que se li imputaven. A l'hospital se li va fer una atenció per constatar que no tenia res. Finalment va ingressar al centre penitenciari a 2/4 de 2 de la matinada. El comportament que el processat hauria tingut amb els agents de policia durant els escorcolls i les diligències que s'haurien fet durant la jornada de dimarts serien elements agreujants.