Les activitats d'estiu porten prop de 40.000 visitants al nou telecabina d’ Ordino-Arcalís

La facturació suposa un 8% del total anual

Comentaris

El telecabina Tristaina
El telecabina Tristaina
Ordino Arcalís va tancar el 8 de setembre la temporada d’estiu amb unes xifres de facturació i visitants rècord. La posada en marxa del Telecabina Tristaina ha estat un gran èxit, ja que prop de 40.000 persones han fet el trajecte que uneix la base de l’estació amb la Coma del Forat. A més, el telecadira de Creussans ha registrat un màxim històric de viatges, gràcies al tiquet conjunt amb el telecabina, que incloïa també el passi a aquest remuntador.

La facturació de la temporada estival ha estat de rècord, i suposa un 8% del total anual. Les dades han estat molt ben valorades pel director de l’estació, Xabier Ajona, ja
que "són les millors registrades a la història, a l’estiu". Els llacs de Tristaina, un dels indrets més concorreguts d’Andorra per la facilitat de l’accés, han notat una descongestió gràcies a que el trànsit a la carretera ha estat restringit, per afavorir la pràctica del ciclisme. Ajona considera que "s’ha aconseguit una gestió mediambiental òptima, hi ha hagut menys contaminació, i la gestió del trànsit i de les deixalles ha estat molt fluida". 
Pel que fa al tancament de la CG3 (la restricció afectava la franja horària compresa entre les 8.30 i les 17.30 hores), molts excursionistes han optat per pujar en el telecabina fins a la Coma. No obstant això, des de la base de l’estació existeix l’antic camí de Verdaguer, que dona accés al circ glacial de Tristaina, oferint una alternativa còmoda als excursionistes que han preferit pujar a peu.
Entre el col·lectiu ciclista la satisfacció és màxima. Oferir els darrers 4,5 km del port per a ús exclusiu als ciclistes és un fet que lliga amb l’estratègia turística nacional de potenciar el cicloturisme . En aquesta línia s’ha mostrat el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, que ha tornat a valorar la iniciativa com a excel·lent. 

Etiquetes

Comentaris

Trending