Govern critica el PS per voler internacionalitzar el tema de l'avortament

El ministre portaveu, Eric Jover diu que hi ha canals a nivell nacional per debatre

Comentaris

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover ha criticat aquest dimecres que el president del PS, Pere López hagi demanat una intervenció al Consell d'Europa en el decurs d'una sessió, durant la qual hi haurà també el president de França, Emmanuel Macron per preguntar sobre l'avortament. Jover ha fet les declaracions durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Eric Jover ha comentat que "és legítim que tothom vulgui exposar la seva ideologia" però creu que "el PS hauria d'esgotar les vies convencionals abans de buscar-ne d'altres". El ministre portaveu pensa, que a nivell nacional hi ha canals per debatre sense necessitat d'anar a un fòrum internacional.

Durant la roda de premsa, Jover també s'ha referit a la posada en marxa del servei d'atenció integral a la dona i ha avançat que "a la tardor hi haurà moviments significatius", tot i que no ha volgut donar dates concretes.

La creació d'aquest servei figurava en el programa electoral de Demòcrates i s'encarregaria de fer un tasca d'acompanyament en situacions d'avortament que és un dels temes que el PS vol tractar amb el Copríncep francès Emmanuel Macron així com el matrimoni homosexual o la nacionalitat als 10 anys.

El PS i la proposició de llei d'Habitatge

La formació socialdemòcrata també té un dels seus cavalls de batalla en l'habitatge. El president del grup parlamentari socialdemòcrata , Pere López, i la consellera general Rosa Gili han alertat de la “forta preocupació” per la gestió de la greu problemàtica de l’habitatge de lloguer. Tots dos han lamentat que, fins ara, l’actuació de l’executiu està marcada per una “falta de coordinació important” i per proposar únicament pedaços i mesures amb poc efecte real.

Davant aquesta situació, han contraposat la feina del PS amb la presentació d’una proposició de llei que pot ser una bona solució amb la possibilitat de permetre emprar part dels fons de reserva de jubilació per a invertir en rehabilitació de pisos que puguin sortir al mercat a preus assequibles. 

Comentaris (1)

Trending