Justícia

La batlle Moreno porta la cúpula judicial a la Justícia

La instructora penal demanda el Consell Superior davant el plenari del Tribunal Superior pels dos darrers concursos de promoció interna en què es va presentar i no va ser escollida

ARXIU
| ARXIU

Altaveu

Més tensió a l’administració de Justícia. La batlle Maria Àngels Moreno ha demandat el Consell Superior de la Justícia pels dos darrers concursos de promoció interna als quals es va presentar. Juntament amb altres integrants de la carrera judicial o fiscal, Moreno va optar a les places a temps parcial que es van crear per al Tribunal de Corts i per al Tribunal Superior. No va ser escollida per a cap i això ha fet que la instructora hagi denunciat la cúpula judicial.

El plenari del Tribunal Superior -és a dir, els membres de les tres sales del màxim òrgan jurisdiccional del país- ha admès la demanda presentada per Moreno per les decisions adoptades pel Consell Superior el 10 de juliol passat. El poder judicial va designar Carolina Bailén nova magistrada a temps parcial del Tribunal de Corts i va escollir Alexandra Cornella, també a temps parcial, per al Superior, inicialment per a la sala civil. Les dues triades procedien de la fiscalia, encara avui són fiscals adjuntes.

Moreno entenia que el procés de selecció, que té un ampli component subjectiu, no s’havia fet adequadament i per això ha instat tot el procés judicial corresponent. De fet, la seva decisió ha causat un notable rebombori i ja només per aconseguir que se li lliurés tot l’expedient íntegre dels concursos als quals s’havia presentat es va haver de presentar amb un saig perquè aixequés acta de qualsevol incidència que hi hagués. Segons les fonts consultades, no se li volia lliurar la documentació. Almenys no en la seva totalitat.

El BOPA publica aquest dimecres l’admissió a tràmit de les dues demandes interposades contra les decisions del Consell Superior. El butlletí oficial també publica l’ajornament de la incorporació de Bailén al Tribunal de Corts. En principi les dues fiscals que deixen el ministeri públic haurien d’hagut d’incorporar-se entre aquest setembre i el desembre als seus nous llocs de responsabilitat. Per un acord entre el president de l’esmentat tribunal i el fiscal general, en lloc d’iniciar la seva nova tasca Carolina Bailén el 15 de setembre, aquesta incorporació es retarda fins a l’1 d’abril.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Anonim
Cadascú aconsegueix pel que s'esforça. Totes van tenir l'oportunitat de fer les proves de selecció. Han guanyat les que millor resultat van tenir per l'esforç realitzat! Tot el meu suport Carolina!!
En resposta a Anonim
No és veritat.
33.

No és veritat i tothom ho sap.

  • 5
  • 0
Anonim
32.

Cadascú aconsegueix pel que s'esforça. Totes van tenir l'oportunitat de fer les proves de selecció. Han guanyat les que millor resultat van tenir per l'esforç realitzat! Tot el meu suport Carolina!!

  • 2
  • 4
Bubu
Carol , el problema és el bany que els i has donat a les proves de selecció, mes la seva prepotencia i falta d’ humiltat s’ha d’arribar aquest extrem de joc brut i subterrani,però sembla que aquest país està de moda.

Molts ànims Carol, a cada cerdo le llega su San Martín.
En resposta a Bubu
Siguis educada
31.

Siguis educada i no parlis d'animals que no te van a caber todos en tu corral.

  • 6
  • 1
Anomin
Diuent que qui rasca alguna cosa li pica....
Professionalitat, principis, tragectoria, proves, procés de selecció i resultats. Enhorabona Sra. Bailen. Tot el meu suport.
En resposta a Anomin
Tu també vas estar a l'examen
30.
Tu també vas estar a l'examen , les proves, al procés de selecció i saps els resultats ? Perquè jo no . La gent amb voluntat, sense saber-ho , enmerda les coses. Deixa a la Carol tranquila que no li feu cap favor. L'únic que no entenc és que només ajornin el seu nomenament. Si hi ha alguna cosa rara en el procés de selecció no ha de pagar una sola persona. Mira, l'edicte dels mestres, una coseta malament, i tots a repetir els exàmens i ara alguns shan quedar sense feina. Després diuen que la justícia és igual per a tots.
  • 5
  • 0
Anomin
29.

Diuent que qui rasca alguna cosa li pica....
Professionalitat, principis, tragectoria, proves, procés de selecció i resultats. Enhorabona Sra. Bailen. Tot el meu suport.

  • 4
  • 8

Comenta aquest article