El “viva España, viva Andorra” de la guàrdia civil a l’avinguda Tarragona

(AMB VÍDEO) El destacament de l’institut armat espanyol que segueix ‘la Vuelta’ no es va estalviar el passi de revista tot i estar en territori aliè

Comentaris

-
-
El grup d’agents de la guàrdia civil del destacament de trànsit que fa el seguiment i dóna suport a la logística de ‘la Vuelta’ ciclista a Espanya no es va estalviar tota el muntatge del passi de revista i la presentació d’honors als comandaments tot i estar en territori aliè en el seu pas pel Principat la setmana passada. De fet, i abans de trencar files, els guàrdies no es van estalviar cridar enmig de l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella un “viva España” ben sonor. Això sí, acompanyat també d’un “viva Andorra”

El destacament va mantenir el control i protecció dels participants en el certamen ciclista tot i que  l’etapa transcorria íntegrament per carreteres andorranes. La jornada dominical passada va ser d’inici i final al Principat. Justament, l’avinguda Tarragona va ser l’escenari de la posada en marxa d’una etapa que va resultar duríssima perquè, més enllà del recorregut, d’un traçat amb diversos colls que ja es preveien trenca-cames, la presència d’una tempesta d’aigua i pedra a la recta final va endurir-ho tot.



La calamarsada just en arribar a la zona del llac d’Engolasters on calia passar per un tram de terra, va fer passar un complicadíssim examen no només als esportistes, també a tota l’organització inclòs el suport logístic que presta, entre altres, la guàrdia civil i, en el cas del Principat, amb una nodrida col·laboració d’agents de policia i, en menor mesura també, d’integrants dels serveis de circulació comunals. 

Abans d’iniciar l’etapa, el destacament de l’institut armat espanyol va prestar els honors davant el coronel de la guàrdia civil màxim responsable de la guarnició del cos establert al Principat -encara que formalment en territori espanyol- encarregada de la seguretat de l’ambaixada; davant l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros; i també davant el director de la policia andorrana, Jordi Moreno.

Va ser en el passi de revista, en la formació dels agents del grup i al final de tot el conjunt de petites maniobres que realitzen en aquest tipus d’actes que es va poder veure, i escoltar, el “viva España, viva Andorra” que no deixa de ser una mica sorprenent i estupefacte.

Comentaris (8)

Trending