Empreses

Multen un banc amb 200.000 euros per una infracció greu en el control de clients

La UIFAnd, que manté en l’anonimat l’entitat sancionada, conclou que es van acceptar diners de dubtosa procedència

T. S.

La Unitat d’Intel·ligència Financera (UIFAnd) ha multat amb 200.000 euros -una quantitat molt important per les xifres que s’estableixen en la graella de sancions administratives- un dels bancs del país per no haver fet prou correctament el control de clients. És la sanció més important que imposa l’organisme de prevenció del blanqueig de capitals els darrers anys.

La UIFAnd ha comunicat la mesura al Govern -és el ministeri de Finances qui n’ha d’avalar finalment la imposició- i el consell de ministres, segons fonts de l’organisme dirigit per Carles Fiñana, en va donar compte en aquest ministre. No obstant, el nom de l’entitat es manté en l’anonimat perquè, asseguren les fonts, és la forma de procedir. Oficialment no s’hauria facilitat ni al gabinet ministerial.

El que sí que ha transcendit és que l’entitat multada no hauria realitzat prou adequadament el control en el marc del compliment normatiu i hauria rebut diners de dubtosa procedència. La sanció imposada per la UIFAnd és de caràcter administratiu i no consta que s’hagi obert una causa penal en relació amb els fets detectats, encara que tampoc no es pot descartar, almenys per investigar el titular dels diners i la procedència d’aquests.

Durant l’any passat, dels quatre expedients sancionadors que la UIFAnd va obrir, un era contra una entitat financera bancària. Es va obrir el 4 d’octubre, segons consta en la memòria de l’entitat recentment publicada, per una infracció greu, però es va acabar arxivant. El 2017 l’organisme que lluita contra el rentat de diners va incoar dos expedients, a diferència del 2016, en què no en va posar cap en marxa.

El primer es va incoar contra una entitat financera bancària el 19 de gener del 2017, i va concloure amb la imposició d’una sanció econòmica per valor de 140.000 euros, i el segon, també contra una entitat bancària, es va incoar el 15 de març del 2017, amb el resultat final d’imposar una sanció econòmica per un import de 20.000 euros.

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
1+1=2
I a sobre canvien el cap de compliance recentment. Jo crec que haurien de rascar més profundament aquests de l'UIFAND perquè després de la intervenció encara es fan coses no molt....
En resposta a 1+1=2
2+2=4
4.

Molta seguretat a l’hora d’incriminar una entitat concreta denoten les seves paraules Sr. 1+1=2.

  • 0
  • 0
WWESTTW
3.

aixo ho ha fet tots els bancs i es clar no es dira el nom, perque son gent amb diners els presidents, quina vergonya fan el que volen els bancs i nungu diu res, mal tracte als clients, poca profesionalitat a la majoria dels bancs, per con que son millonaris nungi diu res, quin faxtic de gent

  • 1
  • 1
1+1=2
2.

I a sobre canvien el cap de compliance recentment. Jo crec que haurien de rascar més profundament aquests de l'UIFAND perquè després de la intervenció encara es fan coses no molt....

  • 18
  • 1
Batdefu
1.

Als pota negra una sancio irrisoria, als altres s’els interve el banc sencer.
Es pot saber quan reclamaran areb i vompanyia la renda variable que ja esta alliberada a suissa?

  • 32
  • 6

Comenta aquest article