Capellà tricolor per salvar els mobles en una de les icones del bisbat d’Urgell

Mossèn Emili Villegas s’ha fet càrrec tot l’estiu de les parròquies de la vall de Núria d’on els responsables en van ser suspesos en estar pendents de judici per formar part d’una ‘pseudosecta’

Emili Villegas, al costat de Joan-Enric Vives, durant la diada de Sant Gil a Núria fa pocs dies.
Emili Villegas, al costat de Joan-Enric Vives, durant la diada de Sant Gil a Núria fa pocs dies.
L’únic capellà en exercici nascut al Principat està salvant els mobles a l’arquebisbe Joan-Enric Vives tot administrant una de les icones del bisbat d’Urgell. El jove mossèn Emili Villegas s’ha fet càrrec durant tot l’estiu de les parròquies de la vall de Núria, inclòs el santuari. Villegas, que per ara continuarà a la zona, va assumir la responsabilitat quan a principi de juliol Vives va acabar suspenent tres capellans que formen part de l'antiga associació Seminari del Poble de Déu, una organització considerada gairebé una secta i de la qual els seus membres estan sent investigats per la justícia canònica per fomentar pràctiques sexuals i maneres de fer que s’allunyen molt de la línia de l’Església.

Villegas, de 33 anys, va ser designat l’estiu de l’any passat vicari de les esglésies de Sant Pere Màrtir d’Escaldes, i de les de Santa Eulàlia d’Encamp i Sant Pere del Pas de la Casa. Després de rebre el sagrament sacerdotal el 2013, l’únic capellà nascut a Andorra que actualment està en exercici va estar una temporada a Tremp i després va anar a ampliar estudis a Roma. Tornaria després a reforçar algunes de les parròquies més actives del país. Fins aquest estiu, en què ha hagut de canviar de rumb, per ara, de forma provisional. Fins que no es resolgui la situació dels capellans apartats -dos dels quals a la zona de Núria i Ribes de Freser-, Villegas ve a ser el rector del lloc.

Vist l’escàndol protagonitzat pels integrants de la ‘pseudosecta’ tot plegat s’està portant amb la màxima discreció. El mes d'abril, el Vaticà ja va portar als tribunals eclesiàstics disset clergues de Catalunya per pertànyer al Seminari Poble de Deu, una associació de fidels a on es permetia el sexe sense considerar-lo pecat, s'impartien teories de caire pseudomístic, pràctiques sectàries i una doctrina sexual dubtosa. El bisbat d’Urgell va ser dels últims en acceptar la situació i suspendre els implicats. Això va ser el juliol i poc després es va nomenar Villegas per a la nova responsabilitat.

En concret, el capellà andorrà és l’administrador parroquial de les parròquies de la Mare de Déu Assumpta de Ribes de Freser; de Sant Jaume de Queralbs, amb el santuari de la Mare de Déu de Núria; Sant Martí de Campelles; Sant Serni de Fustanyà; Sant Cristòfol de Nevà; Sant Cristòfol de Toses; Sant Feliu de Bruguera; Sant Esteve de Pardines; Sant Vicenç de Planoles i Sant Cristòfol de Ventolà. La figura de l’administrador parroquial és aquella que es fa càrrec d’una parròquia (o diverses, com és aquest cas) mentre perdura una situació que impossibilita exercir el rector titular.

A la pràctica, i encara que sigui momentàniament, Villegas ha fet el salt de vicari a rector. Això sí, ha hagut de deixar Andorra després d’haver-hi tornat però, no obstant això, els paratges a l’entorn de Núria, asseguren els qui coneixen el jove mossèn, no se li estan posant malament. Fa poc, i en presència de Vives, Villegas va ser com presentat i elogiat pel màxim responsable de la diòcesi tot aprofitant la diada de Sant Gil, una de les més destacades que se celebren a Núria. Aquest diumenge, és clar, li tocarà una altra jornada gran. Com Meritxell en el cas del Principat i del bisbat, la verge de Núria és un referent per a la diòcesi. Comparteixen responsabilitat patronímica i dia d’onomàstica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending