Política

L'ombra de Chato plana sobre el jurament dels secretaris d'Estat

El cap de Govern, Xavier Espot diu que tenen un rol apassionant i capacitat de decisió en qüestions de primer ordre polític

B. N.

L'ombra del 'cas Chato' ha planat per sobre del jurament dels secretaris d'Estat d'aquest dimecres al Govern. El secretari d'Estat d'Economia no ha estat present a l'acte així com el de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i el de Medi Ambient, Sostenibilitat i Agricultura, Marc Rossell. Els dos primers no ho han fet, en principi per l'absència a causa d'un viatge oficial del seu ministre de tutel·la, Jordi Gallardo i Rossell per problemes d'agenda. Hi haurà d'haver una segona i petita ronda de juraments més endavant.

Tot i que el cap de Govern, Xavier Espot ha dit durant l'acte que aquests juraments completen l'organigrama de l'Executiu encara queden tres secretaris d'Estat per prometre o jurar el seu càrrec. Entre ells, Salustià Chato que està a l'espera de la resolució del seu cas sobretot després que Espot minimitzés el comportament com a funcionari però que també deixés oberta la porta a una eventual sortida en els dies vinents. Chato hauria rebut entre el 2012 i el 2018 (sense incloure dades del 2014, perquè no apareixen)  xecs per valor de 21.000 euros en xifres rodones de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que no hauria declarat.

Sense Chato, Galabert i Rossell, aquest dimecres han jurat o promès el càrrec, Marc Pons, secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana;  Marc Ballestà, secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals;  Joan León, secretari d’Estat de Justícia i Interior; Cèsar Marquina, secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures;  Maria Teresa Milà, secretaria d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut; Helena Mas, secretària d’Estat de Salut; Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports, i Lara Vilamala, secretària d’Estat de Funció Pública.

Espot, en un petit discurs, ha recordat que els secretaris d'Estat "són un vincle entre el ministre, el director i la resta de treballadors del ministeri" i que "és un càrrec polític i tècnic a la vegada". També ha comentat que "el Govern és el catalitzador de les ambicions dels ciutadans" i que l'objectiu principal de la seva feina serà "saber escoltar i implicar la ciutadania".

 

Comentaris

Sebastià
4.

La major part d'aquesta gent no fotrà res de res. Tot cadires inútils i caríssimes pel país, no els podem ni volem mantenir.

  • 2
  • 0
Sobren tots
3.

Mes despesa publica per carrecs innecessaris, la seva feina si es q en tenen es pot repartir entre el departament. No hi ha feina per ministres, secrs d estat, directors i caps d area. Estem parlant d un pais de 70000 hab

  • 14
  • 0
Enxufisme insostenible
2.

No entenc perquè hi ha d'haver un ministre per cada departament, més un secretari d'estat + 2 secretaris extras directament del cap de govern, més directors de cada departament, més caps d'àrea i caps de seccions més més més ... D'una altra part els diplomàtics de torn, ambaixadors, directors, secretaris, caps de projecte més més més ...
En total quanta gent viu de la padrina? el sistema és insostenible

  • 15
  • 0
El Tamarro
1.

Aquets secretaris son totalment innecesaris. No mes per cumplí promeses electorals als nens.

  • 23
  • 0

Comenta aquest article