La connexió amb França centra la trobada entre Espot i els màxims dirigents d’Occitània

Ben aviat es tornarà a actuar a la zona on hi va haver l’esllavissada de l’abril a l’RN-22 per consolidar el tram abans no vingui el període hivernal

Comentaris

-
-
Garantir la connexió viària entre Andorra i França continua sent el principal maldecap de les principals institucions d’una banda i l’altra de la frontera francoandorrana. Del Govern per un cantó i dels mandataris regionals de l’Occitània per l’altra. D’aquí que després de l’actuació d’urgència que va mantenir l’RN-22 tallada durant 18 dies arran de l’esllavissada de final d’abril ara es pretengui fer una nova actuació per consolidar la zona del despreniment i preparar la via en vista al període hivernal.

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’han reunit aquest dilluns a Tolosa amb els màxims representants de la regió d’Occitània: la presidenta, Carole Delga, i el prefecte, Étienne Guyot, i han posat de manifest el bon moment pel qual passen les relacions bilaterals i s’han tractat diverses qüestions que han de ser d’interès per totes dues bandes. A la reunió també hi ha assistit la nova ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega. 

Durant la trobada, tant Espot com la delegació francesa han remarcat la voluntat de continuar potenciant les bones relacions i aprofitar la sintonia per assolir fites que beneficiïn els dos territoris. Així, s’han repassat les col·laboracions bilaterals ja existents en matèries com ara l’accés a Andorra per carretera. El cap de Govern i Guyot han recordat que es tracta d’un aspecte primordial per mantenir les connexions entre tots dos països, pel que la millora de les vies d’accés hauria d’ajudar a augmentar els intercanvis comercials i els desplaçaments turístics

En la reunió mantinguda aquest matí també s’ha posat de manifest la cooperació en matèries com el medi natural, la cultura, l’agricultura, el desenvolupament econòmic, el turisme i el transport ferroviari. En especial, amb projectes que uneixen Andorra i la regió d’Occitània com ara el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra. 

Espot i Delga s’han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són competència regional. D’altra banda, el cap de Govern i Guyot han acordat trobar-se de nou a Tolosa el 15 de novembre per així reforçar i donar seguiment a les sinergies transfrontereres. La d’avui era la segona reunió de l’executiu amb les autoritats franceses d’Occitània, després que el passat mes de juliol els ministre Gallardo, Torres i Calvó ja van trobar-se amb el prefecte.

Comentaris

Trending