Equipaments

La Justícia manté aturat el projecte de centre d’alt rendiment del port d’Envalira

El Govern va adjudicar a BOMOSA la concessió del CRAMEA el juliol del 2016 i aquesta tardor hauria d’haver-se posat en marxa

T. S.

Aquesta tardor s’hauria hagut de posar en marxa el Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA), el centre d’alt rendiment esportiu localitzat a les antigues instal·lacions del centre emissor de Sud-ràdio. No serà possible. La Justícia manté aturades les obres, que no es van arribar a començar, de manera cautelar. Saetde, la societat que explota les pistes d’esquí del Pas de la Casa, va fer una reclamació considerant que el projecte afecta zones que formen part de la concessió que ostenta.

Malgrat que en primera instància la Batllia va donar la raó a l’administració, també és cert que va mantenir la mesura cautelar, situació que vindria a demostrar, segons les fonts, que el debat de fons és menys clar del que la Justícia i les administracions mantenen. De fet, la causa està recorreguda davant la sala administrativa del Tribunal Superior i es preveu que abans no acabi l’any hi hagi una resolució definitiva.

El comú considera que el projecte de centre d’alt rendiment no afecta terrenys de concessió -Saetde hauria obtingut els darrers temps nova documentació històrica que evidenciaria que sí que una part dels terrenys per on haurien de discórrer les noves instal·lacions de l’equipament medicoesportiu estan concessionats des de fa anys- i el Govern creu que més enllà de qualsevol polèmica, el CRAMEA n'ha de quedar al marge, i no és necessària cap entesa amb Saetde perquè Ordenament Territorial estava convençut que tot el projecte estava dissenyat en terreny comunal.

La corporació encampadana ja havia elaborat un projecte d’accés soterrani per salvar una pista que passa per la zona. El comú, però, en el seu moment ja va deixar clar que mentre que no s’aclarís la disputa amb la societat gestora de l’estació d’esquí no tiraria endavant les obres de l’accés en concret. I el projecte en global està aturat per la Justícia i malgrat que la intenció inicial era que els treballs s’iniciessin la primavera del 2017 el més calent és a l’aigüera.

Destinat a esportistes professionals o semiprofessionals per fer estades de residència per a la preparació física, l’entrenament i la recuperació postesforç i també tractaments mèdics propis de la medicina esportiva, el CRAMEA es va adjudicar els darrers dies de juliol del 2016 a l’única empresa que es va presentar, l’andorrana CES 2508 SLU, del grup BOMOSA. El període de durada de la concessió administrativa era de 40 anys i es preveia un pressupost d’inversió per fer l’equipament d’onze milions d’euros.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
patrick
5.
Tot el que toca BOMOSA, no funcione .. i sembla mentida que cada projecte del que es parla en aquest poble acabe sempre per destrossar muntanyes i pistes. si aquest personatge tira endavant amb aquesta porqueria nova, retirarem els diners de banca Mora i que vagi a demanar al Credit, aveure si li donen...aquest ja tenen entreno amb la platforma de Soldeu i per esgarrar paisatge i fer mal a la flora i la fauna ademes d'un fracás economic. vergonya t'haurie de donar turi, tanta ecologia i mandanga de boquilla i postureo.
  • 4
  • 0
Despilfarro!
4.

Al seu dia ja es va fer i tirar endavant un projecte d'alt rendiment en alçada.
El centre esportiu del Pas de la Casa.
És va publicitar com a tal, i es van fer moltes promeses, com de costum...
Que ha passat a dia d'avui??? Que no hi va ningú!
El que passa es que la gent no té memòria, i ara ens volen vendre la moto novament

  • 4
  • 0
Encampada
3.

Si Sud Radio era abans de Saetde, i utilitzava les instalacion, ara son de Saetde?? El comu son uns VENUTS, amagan el cap com sempre, per beneficiar al amic Viladomat, i govern no te el que a de tenir per presenta recurs, i comença les obres, que vol aixo tambe el Sr.Viladomat? Quina pena de parroquia Encamp... fem molta pena.

  • 3
  • 0
Toni
2.

L'adjudicació del Casino en mans de la Justicia, ara aquesta ... hi ha alguna cosa que les nostres politics sapiguin fer correctament, apart de dir mentides i despilfarrar dinero públics?

  • 16
  • 0
Rosa
1.

Que potser els inversors amb trenetes i el de les motos ja son lluny?

  • 5
  • 0

Comenta aquest article