Els veïns d’Auvinyà celebren l’inici d’unes obres que el comú diu que encara ha d’adjudicar

Hores després que el cònsol i el conseller d’Urbanisme asseguressin que en poques setmanes s’encarregaria la millora de la via que transcorre per la urbanització els residents ja veuen màquines

Comentaris

Una imatge del nucli d'Auvinyà.
Una imatge del nucli d'Auvinyà.
El comú de Sant Julià continua fent de les seves. Després de mesos i mesos sense donar resposta als veïns de la urbanització d’Auvinyà que li reclamaven una actuació en la xarxa viària que porta al nucli, avui el cònsol, Josep Vila, i el conseller d’Urbanisme, Joan Vidal, asseguren que tenen la qüestió en previsió i que en breu s’adjudicaran les obres per poder millorar la via de titularitat comunal. Però mentre al comú parlaven en futur, els veïns ja han vist aparèixer les màquines aquesta mateixa tarda.

Els residents a la urbanització han celebrat que finalment hi hagi una intervenció per millorar l’accés que transcorre per dins de la urbanització, però han lamentat que el comú, que no ha comunicat cap actuació a l’administrador de la pleta laurediana, no s’hagi posat les piles fins després que els mitjans de comunicació i Ordenament Territorial es fessin ressò de la situació de les carreteres que porten a Auvinyà.

I encara sorprèn més que mentre els mandataris comunals deien que tenien la qüestió en cartera però encara trigarien uns dies a fer efectiva la resposta constructiva atès que encara s’havien d’encarregar les obres, de cop i volta els operaris s’hagin ja presentat sobre el terreny. El cònsol ha reconegut que el comú ha tingut durant molt temps les urbanitzacions privades que ha hagut de recepcionar. Vila ha explicat que “no teníem cèntims” i que ara, amb les finances comunals una mica més endreçades, ja es podrà fer alguna inversió.

El mandatari lauredià ha explicat que es compta que a Sant Julià hi ha 52 urbanització de naturalesa inicial privada que es converteixen en 1.500 parcel·les. Per tot plegat ja s’ha buscat les fórmules legals per donar-hi resposta i, segons Josep Miquel Vila, el pressupost per aquest 2019 ja preveia algunes partides per començar a fer intervencions. Segons el cònsol, una de les urbanitzacions en què ja es preveia actuar era Auvinyà.

Comentaris

Trending