Afers Exteriors

Macron visitarà finalment Andorra el 13 i el 14 de setembre

El Govern i el gabinet del Copríncep francès encara estan treballant en el programa d’actes d’una visita que tot apunta que serà a totes les parròquies

Emmanuel Macron ha estat un dels grans protagonistes de la recentment celebrada cimera del G-7.. ARXIU
Emmanuel Macron ha estat un dels grans protagonistes de la recentment celebrada cimera del G-7. | ARXIU

Altaveu

El president francès i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, visitarà el Principat el 13 i el 14 de setembre, un divendres i un dissabte. Finalment, la visita del cap d’Estat andorrà s’endarrereix una mica però es manté al tomb de les dates assenyalades. El Govern i el gabinet de Macron estan encara treballant en el programa d’actes que el mandatari durà a terme en terres andorranes.

La voluntat, almenys de la part andorrana, és que igual com han fet els seus antecessors més recents, Macron pugui passar, encara que sigui de manera relativament fugaç, per totes les parròquies del Principat. Com ja va avançar l’Altaveu, hi ha departaments, com el de la policia, que ja han començat a preparar la visita i ha precintar tapes del clavegueram i altres dispositius després de revisar-los oportunament.

El ministre portaveu, Eric Jover, també ha anunciat que el cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb la titular d’Exteriors, Maria Ubach, i l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, seran el 2 de setembre a Tolosa per reunir-se, entre altres, amb prefecte d'Occitània, Étienne Guyot, i donar continuïtat a altres trobades anteriors de representants de totes dues institucions i regions en relació a qüestions econòmiques i d’accessibilitat per carretera.