Claverol transfereix a la Fundació Tutelar els diners dels quals s'havia apropiat

L'organisme ha rebut aquesta tarda en un dels seus comptes els fons objecte de la denúncia formulada davant de la fiscalia

Comentaris

-
-
La Fundació Privada Tutelar ha rebut aquesta tarda -a les 16.51, ha especificat en un comunicat- els diners dels quals s'havia apropiat qui fins dijous passat en va ser el seu president, David Claverol. L'entitat ha anunciat que poc abans de les 5 de la tarda s'ha fet un ingrés en un dels seus comptes bancaris. L'ingrés corresponia al total dels fons que la pròpia entitat va denunciar el 16 d'agost com a sostrets per Claverol. 

La fundació no ha informat formalment qui ha fet el reintegrament, però sí que ha deixat clar que la transferència, que tampoc no s'ha comunicat des d'on ha estat realitzada, correspon als prop de 23.000 euros dels quals va disposar l'ara ja expresident de l'entitat en diversos reintegraments a finestreta bancària. Fonts no oficials han assegurat que els diners haurien sortit de l'entorn de l'implicat sense donar cap més explicació; tampoc és transcendent. Claverol no va justificar mai degudament -o almenys, no de forma creïble- perquè usaria els diners. Les primeres disposicions van ser fins i tot abans que Claverol esdevingués president de l'ens, i les justificacions que va donar van ser excuses de mal pagador, que es diria planerament.

Una vegada rebut l'ingrés, aquesta circumstància també ha estat comunicada per la fundació al ministeri públic, per als efectes legals oportuns. Com ja ha explicat l'Altaveu aquest matí, el reintegrament d'allò sostret o apropiat indegudament pot suposar un atenuant, una mena de reducció de la gravetat del delicte. Jurídicament la devolució pot suposar l'avançament del rescabalament de la responsabilitat civil, però no pas l'eliminació del delicte. Perquè la comissió del delicte hi és igual. 

Claverol s'estalviarà, això sí, la interposició d'una demanda per part de la fundació -o en el seu defecte, l'adhesió com a actor civil en la causa judicial que eventualment s'obri- amb l'objectiu de recuperar els diners. Aquest pas ja està fet. Però la qüestió penal hauria de tirar endavant. El que està clar, també, que la fundació no formularà l'acusació particular. Alhora, però, és evident que s'ha hagut de reclamar per activa i per passiva el retorn dels diners. I que durant moltes setmanes Claverol ha fet cas omís als avisos i que no ha estat fins que el cas ha arribat a la fiscalia i ha transcendit -i encara han hagut de passar uns quants dies- que s'ha fet el reintegrament. 

Comentaris (8)

Trending