Parròquies

Els cartells dels camins, 'víctimes' de les disputes entre senderistes i motoristes

La tradicional polèmica entre els dos col·lectius es trasllada als indicadors

Altaveu

Els camins més propers a la parròquia de Sant Julià de Lòria són escenari de les disputes entre senderistes i motoristes. A la primavera es van fer pintades en pedres i arbres amb el lema "motos, no". Posteriorment, va ser el torn d'alguns cartells de senyalització, fet que ha provocat la rèplica d'amants de les motos. Mentrestant, alguns pals amb els cartells han aparegut a terra i altres han estat malmesos.

La disputa de proves de trial a Sant Julià de Lòria fa que sigui habitual el pas de les motos pels seus camins de muntanya, per la competició o per recórrer les zones que han fet els millors pilots com Toni Bou, campió del món. La proliferació de motos ha provocat l'aparició de pintades als camins i en els cartells, la qual cosa ha provocat la reacció dels amants de les motos.

També s'han trobat pals amb senyals pel terra. El departament de Manteniment i Medi Ambient del comú lauredià en fa el seguiment i els arranjaments necessaris però cal tenir en compte que la xarxa de camins és molt àmplia. La major part de pintades, però, han aparegut a les zones d'Aixirivall i de Nagol i, especialment, als camins de la Solana i del roc de l'Àliga.

Precisament, la zona de Terra Bogada, a Nagol, és una de les preferides dels practicants de trial i inclou part del camí que va des del centre de Sant Julià de Lôria fins a l'església de Sant Serni de Nagol i que, després, permet anar en direcció al camí del Manyat o a Aixirivall.

Comentaris

A Peu!
La muntanya a PEU!!!! Les motos haurien d'estar completament PROHIBIDES!!! Faig molta muntanya i els camins no estan tan bruts com es diu per aqui. I si ho estiguessin els que pujin a peu doncs a recollir que no passe res. Les motos m'estranaria moltissim que es parin per recollir.
En resposta a A Peu!
flo 43
5.

Es el que faig quan vaig amb els gossos i d'altres companyes, portem bosses de plàstic i anem recollint brutícia... potser això no ho fas tu
I com sempre paguem justos per pecadors...

  • 0
  • 0
A Peu!
4.

La muntanya a PEU!!!! Les motos haurien d'estar completament PROHIBIDES!!! Faig molta muntanya i els camins no estan tan bruts com es diu per aqui. I si ho estiguessin els que pujin a peu doncs a recollir que no passe res. Les motos m'estranaria moltissim que es parin per recollir.

  • 1
  • 1
Floreta 43
3.

Jo vaig molt sovint a caminar amb els gossos i la veritat m'he trobat més brutícia pel terra que no pas motos. I per cert molts d'ells van amb cotxe fins el lloc i no agafen els caminets si no es necessari.

  • 1
  • 2
Caed
2.

La muntanya és de tots. O al menos així hauria de ser. Prohibir les motos no és la solució. Regular l'accés de motos si. Al igual que també s'hauria de controlar millor als excursionistes que embruten per tot arreu a la muntanya.

  • 3
  • 3
Carles C
1.

“Una mancha más al tigre”: a la sortida de pistas de Naturlandia hi ha una pintada gegant a un cartell que diu “Puta Espanya” on passen milers de turistes cada temporada, i no passa res. Sanju cada cop pitjor.

  • 9
  • 4

Comenta aquest article