Ordenament Territorial encarregarà un projecte per reforçar la carretera d’Auvinyà 

Del vial que passa a tocar de Sant Romà ja dins de la urbanització se n’hauran de fer càrrec o el comú o els propis veïns

Comentaris

Punt de la via on hi va haver una esllavissada i un descalçament el novembre passat.
Punt de la via on hi va haver una esllavissada i un descalçament el novembre passat.
Si en menys de 24 hores operaris del COEX estaven revisant la carretera CS-130, la que porta des del centre de Sant Julià fins a Auvinyà, en encara no 72 hores els veïns de la urbanització laurediana han estat informats oficialment pel ministeri d’Ordenament Territorial de les mesures que s’adoptaran per reforçar el vial. L’executiu encarregarà un projecte per tal de definir l’actuació  constructiva escaient i després licitarà les obres.

El ministeri ha comunicat la seva decisió a través d’una carta notificada aquest mateix divendres a la representant veïnal. Inicialment, els residents a la urbanització, després de les dues esllavissades que havien afectat dos punts diferents dels vials que porten fins als immobles d’Auvinyà, van adreçar les seves reclamacions al comú de Sant Julià sense obtenir cap resposta. Davant d’això, i vist el temor suscitat pel despreniment del Punt de Trobada, els veïns van acabar fent públic el seu malestar.

Les institucions van trigar poc a reaccionar. I a aclarir-los que com a mínim la conservació de la carretera CS-130 depenia del Govern. D’aquí que en la carta tramesa avui i signada pel titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, s’informi que “es faran les actuacions adients per retornar la carreta a un nivell satisfactori de seguretat”. Aquestes actuacions molt “probablement requeriran l’elaboració d’un projecte constructiu per part d’un equip professional d’enginyeria i la posterior licitació i adjudicació de l’obra corresponent”.

Pel que fa a l’altre via, la que ja hi ha dins mateix de la urbanització, “en ser un vial de titularitat comunal o eventualment privada, el Govern no gaudeix de competència per  intervenir-hi. Però per agilitzar la solució” enviaran al comú lauredià una còpia de lla carta que els veïns van acabar enviant al ministeri perquè la corporació ho tingui en consideració “als efectes que els pugui correspondre”. La missiva enviada al comú pels veïns a finals de l’any passat no hauria estat localitzada avui per avui pels responsables de la corporació.

Comentaris

Trending