Les obres de protecció d'allaus a l'accés amb França avancen a bon ritme

(AMB VÍDEO) Fins l'octubre es faran treballs als corredors H19, H20 i H22 a l’Ospitalet en uns treballs inclosos en el projecte Sapyra

Comentaris

-
-
S'han iniciat els treballs de protecció d'allaus als corredors H19, H20 i H22 a la carretera d'accés amb França, al terme municipal de l'Ospitalet. Les obres acabaran el proper mes d'octubre i s'inclouen en el projecte Sapyra. S’instal·laran 500 metres líneals de pantalles, la qual cosa farà que la carretera no s'hagi de tancar tan sovint pel risc d'allaus.

La zona dels corredors H19, H20 i H22 ha estat els darrers anys molt propicia a les allaus. Es per això que després dels treballs al corredor H4 s'han iniciat aquests. El mes de maig van tenir lloc les reunions preparatòries i ara ja s'ha posat fil a l'agulla per seguir el calendari que marca el projecte Sapyra, iniciat l'any 2017 i que ha d'acabar el 2020.

El cost total és de 4.300.000 euros, dels quals 1.150.000 han estat destinats al corredor H4, el més complicat, pel nivell de risc que comportava la zona, així com per la magnitud de la intervenció a realitzar. A més de les accions en els corredors, aquest mes s'instal·laran  els equipaments d’instrumentació i detectors d’allaus.

El projecte Spyra ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l'Interreg V-A Espanya, França, Andorra (Poctefa 2014-2020). L'objectiu de Poctefa és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya- França-Andorra.

La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Etiquetes

Comentaris

Trending