Sanitat

El Govern confirma la continuïtat de Piqué al capdavant del SAAS

El consell directiu de l’ens que gestiona l’hospital ja va acordar a principi d’aquest mes el que el titular de Salut ja havia deixat clar que succeiria

Altaveu

El Govern renova el contracte de Josep Maria Piqué al capdavant del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La renovació ja s’ha acordat i era un secret a veus que es duria a terme, tal i com l’actual ministre de Salut i anterior director assistencial de l’hospital, Joan Martínez Benazet, ja havia pràcticament confirmat només assumir el departament ministerial.

El contracte es renovarà a partir de l’1 de setembre, tal i com publica el BOPA d’aquest dimecres després que el consell directiu de l’ens que gestiona els equipaments sanitaris públics ho acordés formalment a principi d’aquest mes. Amb el salt de Martínez Benazet al ministeri, Piqué té com a número 2 el metge d’origen lauredià especialista en atenció primària i carrera professional sempre fora del país Marcel Prats.

Quan va aterrar al Principat el març del 2016, Josep Maria Piqué feia gairebé cinc anys que era director general de l’Hospital Clínic de Barcelona. Des del 2008 era el director adjunt del centre barceloní que considera casa seva. Nascut el 1951 a Manresa, l’actual director general del SAAS és especialista en gastroenterologia. 

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona el 1975 i doctor en Medicina per la mateixa institució l'any 1982, va començar l'etapa professional a l'Hospital Clínic, com a metge adjunt del servei de gastroenterologia. Va ser cap d'aquest servei des del 1996 fins al 2005 i, després, va ocupar el càrrec de director mèdic del Clínic fins al 2008. Ha fet nombroses publicacions alhora que també ha investigat als Estats Units.

Comentaris

Andorrà molt preocupat
2.
No entenc com no mirem una mica més lluny i ens fixem en un país que tingui una idiosincràsia similar a la nostra. Estem deixant una sanitat com la del nostre país veí Espanya, on els rics disposen d'una mútua i es poden beneficiar dels millors especialistes i la classe mitjana i la classe més pobra que no es poden permetre disposar d'una mútua que cobreixi el que la CASS no paga, hagin d'anar pel sistema establert i si o si hagin d'operar-se pel "metge referent", metge que pot ser un gran especialista o NO....No entenc perquè s'han de pagar sous estratosfèrics als metges del SAAS, deixar als metges privats les instal·lacions de l'hospital sense pagar ni un duro, pagar un dineral als metges forans que venen a fer guàrdies al nostre hospital, comprar maquinària que costa una millonada i després deixar-la en un racó, etc.
Com acabarem si no fem un canvi radical? Quina sanitat deixarem als nostres fills? Ens volen fer creure que amb el metge referent hi haurà una reducció de la despesa però el que passarà és que haurem d'anar més vegades al metge referent perquè al final ens derivi al metge especialista quan ara amb una sola visita a l'especialista ja estaria resolt. Perquè no mirem en clau de país d'una vegada per totes i comencem a controlar tots aquests actes excessius? Perquè no comencem a establir sous correctes per aquest col·lectiu fixant-nos per exemple el que cobren en un país veí com podria ser França on un director d'hospital pot arribar a cobrar uns 3000€, penso que és un sou prou digne,no? Perquè no mirem els ratios que fixa la OMS i el metge, el fisio que es passi d'aquests ratios se li apliqui un augment significatiu dels impostos a pagar a l'Estat?
Tenim la gran MANIA d'agafar assessors externs que el que fan és cobrar uns sous insultants que al final els hi paguem tots els ciutadans d'Andorra amb els nostres impostos i després aquests mercenaris agafaran un dia la seva maleta ben plena de diners i marxaran d'Andorra pensant que rucs que són aquests andorrans....Cal un canvi radical i no una acció continuista com la que estem tenint ara mateix, sincerament penso que cap de les formacions polítiques està preparada per fer aquest canvi....quina llàstima.
  • 2
  • 0
lucy;
1.


Com es possible que en el cas BPA les compensacions entre clients siguin motiu per imputar empleats, acomiadar-los, empresonar el conseller delegat i tancar el banc, i en el cas d'Andbank, la mateixa operativa no es digne d'anàlisi ni pel tribunal constitucional ???

  • 1
  • 2

Comenta aquest article