Successos

La policia ‘ha de pescar’ quatre menors que s’havien colat a l’antic hotel Co-Prínceps de Sant Julià

L’arribada del representant de la propietat ha facilitat la feina a les dues patrulles que s’havien desplaçat fins a un immoble que ja fa temps que està tancat al públic

Dues patrulles de policia han intervingut en l'incident.. CORRESPONSAL
Dues patrulles de policia han intervingut en l'incident. | CORRESPONSAL

T. S.

L’antic hotel Co-Prínceps de Sant Julià ha estat l’escenari aquesta tarda de dilluns d’una petita aventura protagonitzada per quatre menors. S’hi havien colat amb la intenció presumpta de fer-hi un ‘botellón’ o similar, però la gresca els ha durat poca estona. El temps just perquè algú que ha observat uns moviments estranys i uns sorolls que no tocava hagi advertit les autoritats i dues patrulles de la policia s’hagin acabat presentant a la porta de l’immoble.

Fa poc més de quatre anys que l’històric recinte lauredià, situat a la cèntrica avinguda Verge de Canòlich, està tancat al públic. D’ençà de llavors, l’edifici ha viscut diverses experiències alienes a la seva voluntat i algun ensurt, com el que el maig hi va haver producte de la caiguda d’unes lloses. En aquesta ocasió tot plegat s’ha reduït a la sospita, poc després confirmada, que algú havia aconseguit accedir -missió que ara per ara tampoc no és excessivament difícil- al recinte fora d’ús.

En presència d’agents de circulació, els agents de dues patrulles distintes que s’han desplaçat fins a lloc, han fet una primera inspecció ocular des de l’exterior de l’immoble. Quan un representant de la propietat -que en aquest cas coincideix amb el cònsol menor de la parròquia, Julià Call- s’ha acostat fins a l’immoble amb les claus per obrir-lo, ha estat el principi de la fi de tot plegat. Poc després n’apareixien els quatre adolescents acompanyats dels agents, que no hauran fet gran cosa més que esbroncar els menors per tal que declinin repetir l’acció un altre dia. 

Més enllà de la bretolada, si és que així es pot arribar a qualificar l’acció dels nois, el que és clar també és que la propietat hauria de garantir un manteniment mínim però suficient per poder assegurar que situacions com la caiguda de lloses o l’accés de persones a l’interior del recinte no es puguin donar ni amb amb la freqüència ni amb la facilitat que de tant en tant es donen.

Comentaris

La Perdiu
2.

Un gran exemple del que passa a SJL. Hi ha un munt d'edificis abandonats que no serveixen de res, quan faltaria habitatges pel estudiants de la Univetsitat, o habitatges de lloguer a preu moderat. Entre aquest hotel i fàbriques de tabac tancades, son mils de metre quadrats desaprofitats. Els propietaris, quatre famílies "poderoses" del poble, no fan res per la seva rehabilitació. I així anirem fins que s'acabin deteriorant del tot... Una vergonya.

  • 10
  • 2
Rocambole
1.

Una persona que no es preocupa de cuidar el seu propi patrimoni, cuidant el patrimoni de tots els lauredians? Així ens ha anat...

  • 9
  • 2

Comenta aquest article