Transport

Queixes d’usuaris de bus a Ordino per la ‘supressió’ de línies matinals

La companyia responsable atribueix les anomalies a decisions unilaterals dels conductors i a la manca de personal per la ‘guerra’ entre empreses

Altaveu

Usuaris de bus d’Ordino que pretenien aquest matí desplaçar-se fins a Andorra la Vella han vist com el viatge ordinari de la L6 que havia de passar a 1/4 de 8 del matí no ha passat, i han hagut d’esperar a un trajecte posterior d’una altra companyia. Responsables de la Hispano Andorrana, empresa titular de la primera de les línies citada, han assegurat que la ‘supressió’ no prevista ha estat deguda a un incompliment unilateral per part del conductor que tenia assignat el viatge.

Els viatgers, però, han assegurat que no és el primer dia que passa, que fa dues setmanes -fet també admès per la companyia- es va donar la mateixa situació i que la ‘incompareixença’ dels vehicles també es dóna altres dies i en altres hores. Segons algunes fonts, avui mateix ja s’hauria interposat alguna queixa formal davant el departament de consum de Govern per l’incompliment en el servei.

Les fonts properes a la companyia consultades, de la seva banda, han lamentat la situació i han reconegut la dificultat que tenen amb el personal. De fet, han assegurat, és un problema que es dóna en tot el sector i també en altres activitats laborals del país, com ara la construcció. A més, l’assumpció per part de les grans companyies del país de cada cop més feina ha fet que hi hagi una ‘guerra’ de personal, amb ofertes cap a professionals de la conducció que fa que les empreses més petites no hi puguin fer front i que els conductors acabin tenint, en certa manera, la paella pel mànec. 

Segons fonts del sector consultades, Nadal-Julià, Cooperativa Interurbana i Novatel-Andbus voldrien incrementar les seves plantilles d’entre deu i quinze conductors cadascuna. En el cas concret d’aquest matí, el xòfer responsable de la línia entre Ordino i Andorra la Vella que assumeix Hispano Andorrana no s’hauria presentat a treballar i no hi ha hagut marge de maniobra per fer una substitució escaient.

Comentaris

Trastos
4.

Venint de la Hispano... qualsevol cosa.

  • 1
  • 0
Pere
3.

En relació al comentari de la Cristina, estic d'accord amb que es car. Existeix una d'eficiència en molts aspectes en aques país. No fa falta anar a parròquies altes per veure que no hi ha cap clipol que passi per la carretera de l'Obac en Línea regular. Es una vergonya que estan tant a prop del centre no hi hagi cap alternativa. Continuarem agafan el cotxe...

  • 2
  • 0
Cristina
2.

El transport públic a Andorra és insuficient i molt car. Hauria d’estar subvencionat per Govern i ser gairebé gratuit com en moltes ciutats d’Europa. Surt millor agafar el cotxe particular, sobre tot si vius en parròquies altes. Menys mirar per interessos personals i iniciatives inútils i més actuar en pro de la ciutadania.

  • 7
  • 0
lucy;
1.


¿Porqué éstas noticias no tienen mayor difusión en medios de mayor difusión?

  • 14
  • 1

Comenta aquest article