El material de la deixalleria de Sant Julià de Lòria s'ha reubicat a l'aire lliure

Una parcel·la d'Aixovall acull els estris que es van buidar del magatzem comunal afectat per l'esllavissada a la zona del Punt de Trobada

Comentaris

Material de la deixalleria comunal de Sant Julià de Lòria en una parcel·la a l'aire lliure.
Material de la deixalleria comunal de Sant Julià de Lòria en una parcel·la a l'aire lliure.
El tancament del magatzem comunal de 'La Portalada' per l'esllavissada del 10 d'agost va obligar a buidar-lo a correcuita amb la supervisió dels bombers i dels geòlegs. Tot el material s'ha hagut d'anar recol·locant en altres llocs de la parròquia. El magatzem s'haurà d'enderrocar i el comú de Sant Julià de Lòria n'haurà de construir un de nou o trobar un lloc per encabir tot el material, especialment el de la deixalleria que és molt voluminós.

Els vehicles que hi havia al magatzem comunal que hi ha just al davant del centre comercial Leclerc-Punt de Trobada estan aparcats ara al pàrquing del Prat Gran, al centre de la població. Més complicat ha estat tornar a ubicar tot el material dipositat a la deixalleria i els contenidors d'escombraries. L'edifici, d'uns 500 metres quadrats, es va haver de buidar amb rapidesa perquè al darrere hi ha una part de la muntanya que es pot esllavissar i no se sap ben bé cap on baixarà, tot i que els tècnics diuen que no afectarà la construcció.

L'endemà de l'esllavissada al desmunt els operaris del departament de Manteniment del comú de Sant Julià de Lòria van començar a buidar-lo. El primer que es va treure van ser els vehicles i després va ser el torn de tot el material dipositat a la deixalleria.

Aquest material està, de manera provisional, en dos indrets de la parròquia. La part més important s'ha posat a l'aire lliure en una parcel·la que hi ha a la sortida de la població en sentit Andorra la Vella, a sota mateix del pont que dona accés al túnel de la Tàpia, a la carretera general 1. La solució és provisional perquè, el Reglament de gestió de la deixalleria que es va aprovar el desembre del 2004 i publicat al BOPA el gener del 2005 indica en el seu punt 11 de neteja i manteniment que s'ha d'evitar que "les aigües de pluja afectin als materials dipositats a la deixalleria".

 El material s'hi ha pogut dipositar gràcies a un acord amb la propietat. "És una alegria que la gent col·labori deixant magatzems per resoldre aquests problemes. La solidaritat que hi ha en aquest país és difícil de trobar en altres llocs" , va dir la setmana passada el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila.

Comentaris

Trending