La guineu urbana

La sequera que porta associada en molts casos l’absència de menjar empeny algunes espècies animals a baixar fins a nuclis habitats

Comentaris

-
-
Estant envoltats de paratges naturals, de muntanyes, no és pas anormal que animals salvatges acabin espetegant enmig de nuclis urbans. Moltes vegades per desorientació. Altres cops per pura necessitat. És el cas d’una guineu -una almenys- que fa dies que volta per zones habitades. El darrer cop que hi ha constància que se la va veure enmig de la ciutat va ser aquest divendres a Santa Coloma.

Un grup de joves va divisar la guilla com corria per l’avinguda d’Enclar sense un rumb clar. La van seguir una estona i fins i tot em van deixar constància amb els mòbils. Mig espantadissa -clarament la ciutat no és l’indret on els animals salvatges no se senten còmodes- i sentint-se perseguida va fer-se fonedissa. Els nois van fer alguns contactes i van acabar sabent que no era el primer dia ni el segon que se la veia.

De fet, des d’algun cos uniformat amb el qual van contactar se’ls va explicar que feia alguns dies que tenien constància de la presència d’una guineu en nuclis urbans. I que en principi aquest fet respon a la sequera, que porta associada una dificultat per trobar aliments en condicions i d’aquí que baixin fins a la ciutat per intentar trobar un ‘menú’ que els satisfaci més del que poden hores d’ara trobar a la muntanya.

Comentaris (1)

Trending