La pleta d’Aixirivall exigeix al comú que sanegi d’una vegada els talussos de la zona

La urbanització el Bedràs té demandada la corporació a la Justícia perquè assumeixi la titularitat d’un vial inicialment privat

-
-
Els veïns de la urbanització popularment coneguda com la Pleta d’Aixirivall reclamen al comú de Sant Julià que d’una vegada per sempre assumeixi la seva responsabilitat i sanegi els talussos, la muntanya que hi ha a la zona, i s’eviti d’aquesta manera la caiguda contínua de rocs. Lligat amb aquesta situació, encara que no estrictament només arran de les petites esllavissades permanents que hi ha, la comunitat de propietaris té instada a la Batllia una demanda per tal que la corporació laurediana assumeixi la titularitat del vial inicialment privat que condueix als habitatges.

Segons les diverses fonts veïnals consultades, la caiguda de rocs és constant, més encara quan plou. Tot sovint, els veïns aturen els seus vehicles, surten de dins, aparten les pedres, que sortosament no solen ser de grans dimensions, i continuen els seus trajectes. Per aquest motiu, però també per altres lligats amb el manteniment de la zona o la recollida d’escombraries o la treta de neu, per exemple, la comunitat de propietaris de la que formalment s’anomena com a urbanització el Bedràs té una demanda interposada contra el comú.



Nombrosos veïns han anat durant anys a demanar als responsables de la corporació que fessin el manteniment de la carretera. Però la resposta institucional sempre ha estat la mateixa: el vial és privat. Davant d’això, i considerant que a partir que es basteix una urbanització qualsevol accés a la mateixa ha de ser públic, els propietaris d’immobles de la zona han instat la Justícia perquè obligui el comú a reconèixer el vial com a públic i assumir les obligacions que d’això es desprengui. Segons les fonts consultades, la resolució judicial estaria a punt de donar-se. 

No és pas a l’únic lloc de la parròquia, ni l’única urbanització laurediana, que té el mateix problema o similar en relació amb vials i altres infraestructures. En molts casos, darrere de les promocions hi ha el mateix empresari, ara en fallida. La decisió judicial que s’està ultimant s’espera amb certa expectació, doncs, per part d’altres propietaris i urbanitzacions, que poden seguir la mateixa estela que el Bedràs en funció de la resolució definitiva que pronunciï la Justícia.

Comentaris (1)

Trending