Política

Martí ja busca suport per a les comunals

L’excap de Govern i anterior cònsol escaldenc està intentant reviscolar la ‘vella’ Unió del Poble sabedor que té al costat antics càrrecs i bona part de l’actual majoria demòcrata

Toni Martí en una de les darreres compareixences públiques, en el moment de donar el relleu a Xavier Espot a l'edifici de Govern.. ALTAVEU
Toni Martí en una de les darreres compareixences públiques, en el moment de donar el relleu a Xavier Espot a l'edifici de Govern. | ALTAVEU

T. S.

Toni Martí ha passat de les paraules als fets. Després d’anar deixant caure la possibilitat de tornar-se a presentar, ara per tornar a agafar el comandament del comú d’Escaldes, l’excap de Govern i exmandatari comunal escaldenc ja estaria buscant suports amb la vista posada en les eleccions del proper desembre. Ni l’eventual acord entre demòcrates i liberals ni la seva situació personal no el convencen prou com per no quedar-se al marge del procés electoral.

Martí ja hauria fet diverses consultes entre gent de la parròquia, i tot i que sap que ha perdut moltes plomes, especialment durant el seu pas per l’edifici administratiu de Prat de la Creu, també és conscient que hi ha una part de la ciutadania que continua confiant en els seus dots polítics. De fet, un dels arguments que donarien força a l’exmandatari governamental és el corrent que manté que la voràgine constructiva projectada al Clot d’Emprivat no seria tal si ell estigués al capdavant del comú.

Després d’unes setmanes fora del país -encara que mai desconnectat-, Martí hauria tornat al país amb força. No està gens d’acord amb pactar amb els liberals -no ho està ja quant al pacte governamental i tampoc no creu, almenys a Escaldes, que s’hagi de fer cap aliança amb la formació presidida per Jordi Gallardo- i té el suport de bona part de la majoria demòcrata actual alhora que antics membres de les majories que va liderar Martí estarien d’acord en fer reviscolar la Unió del Poble que va arrasar en els comicis comunals del 2007.

Així les coses, els sondejos, els contactes, encara que informals, ja haurien començat. Martí tampoc no té una activitat professional ara mateix prou consolidada com per poder-se allunyar de la política i aquest també seria un element motivador més per intentar tornar a aferrar-se a un càrrec. També és cert, asseguren les fonts, que entre l’actual majoria comunal no hi ha cap persona que tanqui files. I potser aquelles que tindrien més suport no estan disposades a fer el pas endavant.

L’actual direcció demòcrata sap que té, com a mínim, una pedra a la sabata però fins després de l’estiu no afrontarà el problema. Dirigents demòcrates que estarien a cavall de les dues corrents, per dir-ho d’alguna manera, no tancarien portes, en el cas d’Escaldes, a una aliança amb els liberals però sí que vetarien sense dubtes algunes persones. O dit d’una altra manera: només acceptarien incorporar a la llista noms molt concrets.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Joan
17.

Cony!!!!!;
Torna?
Ha acabat els calers i no té per viure
I sempre amb la mateixa penya
Ves t en a Filipines home ja n hi ha prou

  • 3
  • 0
Marc
16.

A lo millor el senyor Toni Martí ja se li han acabat tots els milions d’euros que s’ha emportat de govern que necessita tornar el comú d’Escaldes Engordany.
Pobret quina pena.
Fora ja senyor Martí de la política i torni a la seva activitat professional o és que a lo millor ja no se’n recorda de com es fa d’arquitecte.

  • 13
  • 3
no, per favor, noooo
15.
Això és el pitjor que podria passar a Escaldes-Engordany! Senyor Martí, no sap fer res més? Tots recordem el seu pas pel Comú i ho va acabar d'arreglar a Govern. Poder la mamella de la padrina ja no dona més. Tingui una mica de dignitat i marxi. Fa masses anys que està en la política i ja és moment d'una retirada digna, si és pot dir així... Seria un malson pels escaldencs. Prou, Martí i els seus 'xanxullos' que tothom sap. Queda't a casa o ves a prendre el sol a la R. Dominicana, però no faci més mal del que ha fet.
  • 19
  • 4
Simpson
14.

Sembla el Sr. Burns dels Simpson. Algú ho havia de dir ....

  • 23
  • 2
guillermo
13.

sonriendo es peor, todavia da mas miedo!
Ha gobernado de tertulia de bar, todo muy poco serio y ojalá no vuelva, la megalomania es contagiosa.

  • 16
  • 5

Comenta aquest article