Finances

El sector financer continua aprimant plantilles i sous

En un any ha perdut 115 treballadors

Altaveu

El sector financer ha perdut 115 treballadors entre el mes de maig del 2018 i el d'aquest any i és, de llarg, el que ha ha tingut un descens més gran. El percentatge és d'un 6%, molt superior al seu seguidor que és el d'agricultura i ramaderia amb un 2,8%. La rebaixa també és destacada a nivell de salaris.

El sector financer tenia el maig del 2018 amb 1.873 treballadors i el mateix mes del 2019 en tenia 1.758 segons les dades del departament d'Estadística del Govern. El descens és notable i més, si es té en compte, que des de fa un any les xifres són negatives. 

El nombre total d’assalariats del mes de maig del 2019 a Andorra és de 36.930 persones, el que representa una variació del +1,9% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què hi va haver 36.235 persones.

Els salaris del sector financer també van a la baixa amb un descens en un any del 7% i una variació absoluta de quasi 700 euros menys de mitjana. El salari mitjà declarat a la Caixa Andorra de Seguretat Social (CASS) és de 5.000 euros. Amb tot, es superior als 2.119 euros que és la mitjana de tots els sous declarats. 

La massa salarial total del mes de maig del 2019 és de 78,37 milions d’euros. La variació és positiva, d’un +2%, respecte al mateix mes de l’any anterior. Els sectors que presenten les variacions positives més remarcables són: activitats immobiliàries i serveis empresarials  amb un +8,5%, i la construcció amb un +8%.

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Fins als collons
1.
Els que han sortit ha sigut amb prejubiliacions i comiats d’or....el drama vindra amb les fusions, ja que si es duen a terme sobran 500-700 “caps” i les condicions de sortida seran draconianes.....
En aquest moment no sabra cap persona ja que per la regulacio que tenen que cumplir les entitas, el volum de feina complexa es brutal i com tampoc inverteixen ni un duro en nova tecnologia (banc digitals diuen...digital=dits)...van a tope.....les baixes per stress i ansietat han aumentat molt....
Es el moment d’engegar un sindicat bancari fort que pugi defensar els drets de molts dels traballador i families que s’hen quedaran penjats en un futur no molt llunyà....i amb aixo una mosegada mult important a la economia del pais.....recordeu quan varen marxar els portuguesos??....multiplica per 10.
  • 1
  • 0

Comenta aquest article