Denuncien que mig any després encara no s’han reparat a Sant Julià unes xarxes ‘atura-rocs’

La caiguda d’unes pedres el febrer, que acabarien afectant diversos autocars estacionats a la zona de la Borda del Jaile, va tombar les proteccions i des de llavors no s’hi ha fet cap acció

Comentaris

-
-
Els sinistres porten a extremar la precaució però també la sensibilitat. En part deu ser per això que veïns de Sant Julià han lamentat com pot ser que sis mesos després de tombar-se per la caiguda d’un bloc rocós, encara continuïn al terra sense haver estat reparades unes proteccions que hi havia col·locades a mitja muntanya pràcticament davant per davant de la urbanització denominada de la Borda del Jaile.

Les xarxes van quedar malmeses després que el 2 de febrer un bloc rocós es desprengués de la muntanya, passes per damunt de les proteccions deixant-les inservibles per als efectes pels quals s’havien col·locat i acabessin anant a espetegar en un espai habilitat com a estacionament d’uns vehicles de transport per viatgers. Com a mínim un dels autocars aparcats -tots ells de la companyia Viatges Espanya- va haver de ser declarat sinistre i dos o tres més van resultar amb afectacions importants. 

Des de llavors que les proteccions no han sofert cap actuació ni de reparació ni de manteniment ni encara menys de substitució. I ara ben poca feina farien en l’estat amb què estan. Vista l’esllavissada ocorreguda dissabte passat a ‘La Portalada’, just davant del Punt de Trobada, tot es mira filant més prim, i es reclama al Govern que adopti mesures. En aquest cas, i essent una protecció destinada a evitar o almenys minimitzar els riscos geològics, li tocaria a l’executiu central actuar.

-

Relacionat

Declarat sinistre un autocar i dos més afectats per la caiguda d’un bloc rocós a Sant Julià

Comentaris (3)

Trending