Estupefacció perquè es faci passar a peu per la zona del Punt de Trobada els viatgers de busos

Els vehicles circularan per la ‘refeta’ CG-1 però els passatgers faran el recorregut per darrere del centre comercial per evitar possibles ensurts

Comentaris

Autoritats i tècnics que han participat aquest migdia a la reunió-visita de l'estat de l'indret on hi va haver l'esllavissada.
Autoritats i tècnics que han participat aquest migdia a la reunió-visita de l'estat de l'indret on hi va haver l'esllavissada.
La decisió de fer passar a peu els viatgers d’autobusos i autocars, que a partir d’aquest matí de dilluns podran tornar a accedir al Principat pel cantó espanyol està generant certs interrogants. No obstant això, fonts de companyies de transports de passatgers consideren que és una mesura més per garantir la seguretat de les persones. Els vehicles, també els camions, podran circular pel tram de la CG-1 afectat per l’esllavissada. Però ho hauran de fer sempre pel carril més proper al centre comercial. Els viatgers, en canvi, podran passar per l’interior de l’aparcament de l’hipermercat o si fos el cas, fins i tot per darrere.

Es combinen dos factors més difícils de casar del que sembla. D’una banda, i el que ha de ser prioritari, garantir la seguretat de qualsevol persona que passi pel tram afectat pel despreniment del matí de dissabte. De l’altra, poder restablir tan aviat com sigui possible la circulació de qualsevol vehicle que vulgui accedir o sortir del país per tal que el teixit econòmic del Principat es vegi el menys afectat possible en una època de l’any, justament, d’elevada intensitat de visitants.

Els vehicles lleugers hauran de continuar circulant pel pas alternatiu habilitat a la zona de l’aparcament del Punt de Trobada. Mentrestant, camions i autobusos també podran accedir al país a partir d’aquest dilluns. Però el pas haurà de ser un per un i amb l’acompanyament del seguici policial que s’estableixi. Aquells autocars que portin passatgers hauran d’aturar-se per tal que els viatgers facin el tram conflictiu a peu. “Es fa per seguretat, perquè si baixés algun roc no agafi gent dins del vehicle”, han assegurat fonts del sector que han explicat que d’aquesta manera les persones sempre circularan el més allunyades possibles de la zona de l’esllavissada. La decisió, no obstant, no ha deixat de sorprendre en alguns sectors.

Mentrestant, aquest dilluns el consell de ministres es reunirà de manera extraordinària per continuar adoptant decisions en relació a la crisi generada per l’esllavissada i per analitzar noves mesures a emprendre. Alhora, també s’haurà de començar a dilucidar com pot ser que hagi passat el que ha passat quan era gairebé ‘vox populi’ el mal estat del mur de contenció que suposadament sustentava la muntanya arran de l’excavació que feia anys que s’hi havia fet i no s’havia pas acabat. Tot era més que provisional.

Comentaris (5)

Trending