Successos

Estupefacció perquè es faci passar a peu per la zona del Punt de Trobada els viatgers de busos

Els vehicles circularan per la ‘refeta’ CG-1 però els passatgers faran el recorregut per darrere del centre comercial per evitar possibles ensurts

Autoritats i tècnics que han participat aquest migdia a la reunió-visita de l'estat de l'indret on hi va haver l'esllavissada.. SFGA
Autoritats i tècnics que han participat aquest migdia a la reunió-visita de l'estat de l'indret on hi va haver l'esllavissada. | SFGA

Altaveu

La decisió de fer passar a peu els viatgers d’autobusos i autocars, que a partir d’aquest matí de dilluns podran tornar a accedir al Principat pel cantó espanyol està generant certs interrogants. No obstant això, fonts de companyies de transports de passatgers consideren que és una mesura més per garantir la seguretat de les persones. Els vehicles, també els camions, podran circular pel tram de la CG-1 afectat per l’esllavissada. Però ho hauran de fer sempre pel carril més proper al centre comercial. Els viatgers, en canvi, podran passar per l’interior de l’aparcament de l’hipermercat o si fos el cas, fins i tot per darrere.

Es combinen dos factors més difícils de casar del que sembla. D’una banda, i el que ha de ser prioritari, garantir la seguretat de qualsevol persona que passi pel tram afectat pel despreniment del matí de dissabte. De l’altra, poder restablir tan aviat com sigui possible la circulació de qualsevol vehicle que vulgui accedir o sortir del país per tal que el teixit econòmic del Principat es vegi el menys afectat possible en una època de l’any, justament, d’elevada intensitat de visitants.

Els vehicles lleugers hauran de continuar circulant pel pas alternatiu habilitat a la zona de l’aparcament del Punt de Trobada. Mentrestant, camions i autobusos també podran accedir al país a partir d’aquest dilluns. Però el pas haurà de ser un per un i amb l’acompanyament del seguici policial que s’estableixi. Aquells autocars que portin passatgers hauran d’aturar-se per tal que els viatgers facin el tram conflictiu a peu. “Es fa per seguretat, perquè si baixés algun roc no agafi gent dins del vehicle”, han assegurat fonts del sector que han explicat que d’aquesta manera les persones sempre circularan el més allunyades possibles de la zona de l’esllavissada. La decisió, no obstant, no ha deixat de sorprendre en alguns sectors.

Mentrestant, aquest dilluns el consell de ministres es reunirà de manera extraordinària per continuar adoptant decisions en relació a la crisi generada per l’esllavissada i per analitzar noves mesures a emprendre. Alhora, també s’haurà de començar a dilucidar com pot ser que hagi passat el que ha passat quan era gairebé ‘vox populi’ el mal estat del mur de contenció que suposadament sustentava la muntanya arran de l’excavació que feia anys que s’hi havia fet i no s’havia pas acabat. Tot era més que provisional.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Una mica de patriotismo sup
5.

Si saben tanto porque no aportan alguna sugerencia para mejorar esta situación realmente critica para el país (y no hablo si se podría evitar o no)? Han tomado esta medidas para minimizar los riesgos. Obviamente los autobuses y camiones solo pueden pasar por el carril extremo o por Francia. Y no tenemos coches autónomos... por tanto que opciones hay? Paralizar el país? Muy buena actuación por parte de Sr. Spot en momentos muy difíciles. En fin.. un poco de patriotismo estaría bien

  • 6
  • 5
Fora de lloc
No sé si posar-me a plorar o riure,estem fent el ridìcul estrepitosament una medalla per Ordenament Territorial,dimitiu ja tots,com voleu que la gent confii amb vosaltres.
En resposta a Fora de lloc
Ordenament Territorial tots al carrer
4.

I tant, tots els directius d'Ordenament Territorial començant pel ministre haurien de dimitir per vergonya. A sobre contestar a un problema així que no és competència seva, llavors perquè hi ha tants funcionaris i polítics i assessors, ...?

  • 5
  • 1
Fora de lloc
3.

No sé si posar-me a plorar o riure,estem fent el ridìcul estrepitosament una medalla per Ordenament Territorial,dimitiu ja tots,com voleu que la gent confii amb vosaltres.

  • 8
  • 2
El Muñeco Gallardo
2.

Una altra cosa no entenc. Fan passar a la gent a peu. Pel risc que hi ha. Però el conductor del bus que? Que passa si passa alguna cosa, pobre xofer !! La seva vida no val res. Vaja "show" que estan muntant. Chapo !!!

  • 19
  • 5
El Muñeco Gallardo
1.

Això m'encanta. Senyors i senyores passar a peu prendre una cerveseta i de pas fer unes fotos, de la nova atracció d'Andorra. Veure com cau una part de la muntanya. Vaja circ que s'estan muntant.

  • 17
  • 5

Comenta aquest article