Parròquies

Apapma i Desperta Laurèdia presentaran al·legacions contra la tirolina

Els dos col·lectius posaran en evidència, entre altres coses, que les consideracions ambientals que el comú exposa no compleixen la normativa

ARXIU
| ARXIU

T. S.

L’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient d’Andorra (Apapma) i el grup d’opinió Desperta Laurèdia presentaran al·legacions contra les consideracions ambientals respecte de la tirolina que es vol construir a Naturlandia i que encara ara (i fins al 16 d’agost) estan en exposició pública al comú de Sant Julià. Tots dos col·lectius estan acabant de perfilar els arguments que explicitaran en els seus escrits, posant de rellevància aspectes mediambientals però també de formals.

I és que totes dues entitats estan analitzant quina és la millor manera per denunciar, en el marc de les al·legacions, que el comú lauredià no compleix el tràmit d’exposició pública sobre el projecte fixat per les normatives vigents. I és que la legislació deixa clar que s’ha de mostrar al públic un estudi d’impacte ambiental i tots els elements relatius al projecte. Per tant, també el projecte ha de ser consultable. I com ja va avançar l’Altaveu, no hi ha ni una cosa ni l’altra. Ni estudi ni projecte.

Apapma i Desperta Laurèdia remarcaran aquest fet formal però també posaran l’accent en qüestions com poden ser la tal·la d’arbres prevista o l’impacte que el nou giny, de construir-se, podria tenir sobre la població de galls fers que hi ha a la zona. Les dues associacions estan acabant d’estudiar la documentació i fent diverses consultes abans d’acabar plasmant per escrit aquelles qüestions amb les quals estan manifestament en desacord. 

En relació a allò que ja va publicar l’Altaveu, és a dir, l’incompliment del que fixa la normativa a nivell d’impacte ambiental i exposició pública, fonts consultades han evidenciat el temor que la tirolina no disposi ni tan sols de projecte o, almenys, no d’un projecte elaborat per cap tècnic qualificat al Principat. Se sospita que la pròpia constructora interessada en assumir el projecte formant part fins i tot de l’accionariat de la nova societat que el tiraria endavant s’hauria encarregat de promoure el treball tècnic corresponent, però que no tindria l’aval necessari per professionals del país i per això no es podria mostrar.

Comentaris

Vegan
2.

La gent que estimem Andorra i el nostre planeta ha de fer front als conflictes, abans de què ens veiem obligats per les circumstàncies a viure les conseqüències. Això significa posar-hi esforç, emprendre quelcom penós i no defallir en l'intent. Emprendre aquesta tasca significa decidir patir ara amb l'esperança d'una gratificació futura, enlloc d'amagar el cap sota l'ala. Solucionar un problema és patir ara amb l'esperança d'una gratificació futura. S'ha de deixar anar LA POR!!!

  • 0
  • 0
moska;
1.

Vergonyós tot lo que esta passant , no ens en sortirem d'aquesta , el Govern no sap com arreglar aquest problema tal com va prometre , que es,   tornan el diners als clients. Govern si que sap com arreglar l'embolic , que es ,regalant el Bank als seus compinxes i a repartir.se uns bons calerots.Vergonyós lo que Govern pretent fer amb el clients sobre tot Espanyols i Francesos que durant anys han estat confiant i portant els seus diners a Andorra i que ara els deixeran  amb el cul al aire i aquestes persones a part de perdre els seus estalvis , després tindran que enfrontar.se al seus respectius Governs per culpa de la mala gestió del nostre Govern.Vergonyós que el dia del aniversari 10 de març , només hagués 200 persones dels mil.lers d'afectats protestant i reivindicant pels seus drets , patetic .  Més val lluitar ara per el nostres estalvis que no plorar després per les engrunes que ens donaran.Vergonyós que al ministre de finances sigui un periodista estranger el que fa tartamudejar devant les cameres de TV amb preguntes incordiosas , ja que aqui els nostres periodistes no s'atreveixen a fer.li les preguntes que tenen que fer , o potser no els ho deixen fer.Tot es vergonyós . Mobiltzació general es lo unic que ens queda per arreglar aquest desgavell .Sinó hi ha una mobilització general i en massa , el Govern fara lo que li roti de les entre cames
  • 2
  • 0

Comenta aquest article