Esport

Desestimada la impugnació del Terrassa pel partit contra l'Andorra

El club egarenc al·legava una alineació indeguda

Bañuz, el director esportiu de l'FC Andorra, Jaume Nogués, i Loureiro. FC ANDORRA
Bañuz, el director esportiu de l'FC Andorra, Jaume Nogués, i Loureiro | FC ANDORRA

Altaveu

El Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha desestimat la denúncia presentada pel Terrassa per una suposada alineació indeguda de l'Andorra en el partit corresponent a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya disputat el passat dimarts a Prada de Moles, Encamp. Els andorrans es van imposar per 2-1. Els egarencs consideraven que els tricolors van infringir l'article 6 de la normativa que diu que únicament poden inscriure a l'acta quatre jugadors sense llicència federativa. En el cas de l'Andorra, segons el Terrassa, haurien estat sis jugadors inscrits amb aquesta condició: Javi Martos, Diego Huesca, Joan Cervós, Ricard Fernàndez, Izan Fernàndez i Iker Goujón. Cal remarcar que d'aquests, només quatre van jugar, atès que Huesca i Izan no van saltar al terreny de joc. El proper partit de l'Andorra a la Copa Catalunya serà aquest diumenge contra el Lleida Esportiu, equip de Segona B, la mateixa categoria que els andorrans.

Després d'efectuar les corresponents comprovacions a la seva base de dades de llicències federatives, l'ens federatiu català ha constat que dels sis jugadors que el Terrassa al·lega que no disposaven de llicència federativa a favor de l'Andorra, únicament tres d'ells efectivament no constaven inscrits en la data de l'encontre: Francisco Martos, Diego Huesca i Izam Fernández. Pel que als jugadors, Joan Cervós, Iker Goujon i Ricard Fernández sí disposaven de llicència activa a favor del club tricolor, en concret a favor del seu equip B, amb anterioritat a la disputa del partit.

D'aquesta manera, la resolució de la federació conclou que l'Andorra compleix amb el requisit d'alineació d'un mínim d'onze jugadors amb llicència activa, i un màxim de quatre jugadors sense llicència activa, que s'estableix a les normes de la competició. 

El club ha fet fitxa del B a tres jugadors sub-23 perquè la normativa ho permet i no s’utilitzen llicències del primer equip. Aquests jugadors, però, ho seran del conjunt de Segona Divisió B a tots els efectes Per tant, la reclamació del Terrassa no ha prosperat.

Nous fitxatges

L'Andorra es continua reforçant per afrontar la temporada a la nova categoria, la Segona B. Les darreres incorporacions són Miguel Bañuz i Miguel Loureiro. Bañuz és un porter format a les categories inferiors del Barcelona. D'alla va passar al segon equip del Vila-real i la temporada passada va militar a les files de l'Alcoià i està considerat com un dels millors porters de Segona B. Loureiro, per la seva banda, és un defensa que jugava al Còrdova, de Segona Divisió A

Aquestes incorporacions s'afegeixen a les de Martos, Iker, Raúl, Palanca i Huesca.

 

 

Comenta aquest article