Empreses

Els treballadors d'una cadena de pizzeries ja cobren amb l'increment de l'IPC

Es tracta dels empleats amb un sou fins a 24.000 euros bruts anuals que s'inclouen en la mesura adoptada pel Govern el passat mes de gener

Altaveu

Els treballadors d'una cadena de pizzeries que cobren fins a 24.000 euros bruts anualsja han vist incrementat l'IPC en la seva nòmina d'aquest mes. El Govern va aprovar la mesura el passat mes de gener amb l'objectiu de millorar la capacitat adquisitiva dels ciutadans. La pujada suposa una mitjana de 100 euros anuals pels treballadors, que estaven disposats a fer una denúncia per l'impagament.

L'augment s'ha fet esperar però ha arribat just en el moment de més feina pels treballadors d'una cadena de pizzeries. Feia mesos que reclamaven l'increment de l'Índex de Preus al Consum (IPC) que els corresponia per llei, uns 100 euros anuals.

En no rebre'l van iniciar una sèrie de gestions a nivell de Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i d'Inspecció de Treball. L'impagament havia provocat un considerable malestar i una gran desmotivació entre els treballadors d'un sector amb horaris llargs i treball intens els caps de setmana.

La decisió, el passat mes de gener, del Govern d'incrementar l'IPC als treballadors que cobren fins a 24.0000 euros bruts anuals (Llei 18/2019 del pressupost per a l'exercici del 2019), va anar acompanyada d'un seguit de queixes que va recollir la Unió Sindical d'Andorra (USdA) de treballadors d'empreses privades que no havien rebut l'augment. El tema va arribar al Consell General a través d'una pregunta del PS.

 

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Realitat
2.

Que això hagi de ser notícia és una vergonya per la societat.

  • 7
  • 1
Dubtes everywhere
1.

Per què els mitjans de comunicació andorrans mai poseu el nom de les empreses? Es podria catalogar aquest comportament com autocensura? Els lectors no tenim dret a saber el nom per, si volem protestar, no comprar en aquest grup de pizzeries?

  • 18
  • 1

Comenta aquest article