Parròquies

La Dama Blanca i el Rei Moro ‘es quadren’ contra el comú

La colla gegantera de Sant Julià aprofita un dels actes més concorreguts de la festa major per avisar que el grup està en perill per la manca de suport de la corporació

T. S.

El tradicional ball de la Marratxa, un dels actes diürns més concorreguts de la festa major laurediana, almenys de la jornada de dilluns, ha portat una sorpresa tant per al públic en general com per als components del comú que presidien la celebració. La colla gegantera ha mostrat el seu enuig per la manca de suport institucional i han alertat que la continuïtat del grup corre perill si no hi ha una major contribució comunal.

Els integrants de la colla presidida per Jordi Díaz han assegurat que eren a l’acte per responsabilitat i perquè entenien que estaven “on hem d’estar”. Però que no hauria estat per ganes que s’haurien absentat. En aquest sentit, han lamentat, tot fent lectura d’un manifest que portaven ja prèviament preparat i escrit, que no reben prou suport institucional i que la corporació hauria d'actuar amb més celeritat alhora de les tramitacions d'ajuts.

La crítica ha estat contundent, segons els presents. La colla va celebrar l’any passat 35 d’ençà de la seva creació. Aquesta tarda, molts dels presents han entès la queixa expressada públicament -molt poca gent sabia que es publicitaria el greuge- però també han lamentat, en alguns casos, la forma emprada. Tampoc no s’acaba de comprendre l’aparent ‘passotisme’ amb què haurien entomat la reacció els dirigents comunals.

Comentaris

Roser
8.

I el Sr.Pintat sense assabentar-se de res dormin a la cadira.

  • 5
  • 0
Canolic
7.

Que poc acostumats que
Ni van pas ser maleducats. Es van limitar ha exposar una situació que viuen i ho van fer al lloc on mes gent s'en va assabentar.

  • 10
  • 0
Vanessa
6.
El que feu hem sembla bé però tindreu
Que mirar com quan i el diueu
Sembla que heu rebut suport institucional sempre
Teniu que adaptar vos a la legislacio i no pensar que esteu per sobre la llei i essent una de les entitats més arrelada demostra que esteu a l alçada i que no esteu per sobre les altres entitats que si fan els seus deures
  • 5
  • 16
Vanessa
Quina poca vergonya que tenen
Haver presentat els comptes i segur que haguessin tingut k ajut institucional
Que facin les coses bé, abans de fer plantons
Sou una colla de pocavergonyes i que el comú és miri els vostres comptes amb lupa encara tindran sorpreses
En resposta a Vanessa
Laura
5.
Apreciada Vanessa, i em dirigeixo a voste com apreciada perque no us conec ni conec els motius dels vostres adjectius tan inadecuats per algu de qui voste no te informacio. Devant de tot, som educats. Si heu estat a l acte d avui haureu escoltat les nostres paraules, respectuoses, sense faltar-li a ningu. Nomes hem expressat el nostre neguit, devant, qui nosaltres creiem que ens escoltaria, el nostre poble. Despres de diverses gestions i converses, ens hem vist amb el dret de comunicar el nostre neguit, o es que aixo no es pot fer, sempre hi ha el dret a la replica. L article no s ajusta del tot al nostre comunicat. Hi ha gent dintre del Comu, gent com nosaltres, que ha fet esforços per dur a terme les activitats, sense exit. Que falla? Qui falla? Si no presentem les coses correctes, perque no se ns comunica??? Apreciada Vanessa, som families, ciutadans, que gaudim fent ballar els nostres gegants en representacio de la nostra parroquia amb orgull. Els teus adjectius inadecuats nomes representen la seva desconeixença envers el nostre sentiment, el nostre treball diari xq tot surti endevant, nomes demanem comunicacio i suport. Empatitzi
  • 23
  • 1
Josep Anton
4.

Avui he estat veien els balls, a la plç major, com cada any, i la veritat no he vist pas, que els gegants marxessin de la plç, han ballat a les 18h com cada any i despres el mes petits, nose on veus el planton....i pels comptes, nose....en el moment que es manifesten sera per algo....es la meva opinio..

  • 15
  • 1

Comenta aquest article