Parròquies

Veïns de Sant Julià reclamen que la diversió de la festa major no estigui renyida amb el civisme i la higiene

Diversos paratges naturals de la parròquia apareixen plens de restes de ‘botellón’ després de llargues nits de música i alcohol

Altaveu

Veïns de Sant Julià han mostrat el seu malestar per la poca consciència cívica que mostren alguns dels assistents als actes de la festa major, una de les més concorregudes de tot el país. Diversos paratges naturals de la parròquia relativament allunyats dels nuclis on es duen a terme les activitats festives han aparegut els darrers dies plens de restes de ‘botellón’. En alguns casos, recorden els denunciants, s’han llençat des de gots de plàstic a ampolles no sempre buides del tot directament al riu.

Els veïns que han lamentat la situació reclamen que la diversió de la festa no estigui renyida amb el civisme i la higiene. “Que beguin tot el que vulguin, però després que recullin les deixalles”, han explicat gràficament uns veïns que no estan pas en contra de les activitats lúdiques que es fan al tomb de la festa major encara que lamenten que en alguns casos, per algunes persones, la festa major s’acabi reduint a beure amb desmesura.

Per ara, la nit que hauria deixat més restes de ‘botellón’ hauria estat la de dissabte a diumenge, que en alguns casos es va allargar fins ben entrat el matí. La qüestió és que la brutícia que es genera en els punts on principalment es du a terme la festa es resol ràpidament gràcies als equips de manteniment i higiene del comú. Però el ‘botellón’, que va més enllà dels actes festius, es realitza en indrets on sol costar més que la brigada comunal hi passi amb l’assiduïtat que convindria “i tot plegat fa que l’afectació al medi pugui ser major”.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
AND
5.

Lo del botellon no es res de nou.. A totes les festes majors n’hi han... On estan tots els policiers?? Perque a sobre els botellons casi be es fan sempre als mateix puesto... Molt penos per part del joven es veu que no es preocupen pel medi ambient.. Si voleu fer botellon feu l’ho pero a la festa major i sera molt mes facil recollir tots els gots i ampolles...

  • 0
  • 0
Lauredia
4.

On està l'aplicació de la sanció per seguretat pública pel botellón? direcció cap a la carretera de la Rabassa ple de botellons, fins i tot a la corba de la Guingueta hi havia un DJ amb la música ben alta i tota bebent al carrer....qui no fa la seva feina aki?

  • 0
  • 0
Lauredià emprenyat
3.

Tot el pressupost de la parròquia per tenir la millor festa major i la resta de l’any un desert cultural, som una ciutat dormitori capdavantera en organització d’esdeveniments sorollosos (firetes,motos..etc) i ara també zona de borratxera.

  • 2
  • 0
Laurediana
2.

Aquestes nits de festa major han estat un suplici pels veins de sant julia, sobretot els que estan prop del centre. Està molt bé que la gent gaudeixi, balli, fagi broma.... però amb respecte. El resultat d'aquesta estupenda festa major és: botellons que causen desperfectes en algunes zones de Sant julià, brutícia, baralles....
Potser manca més vigilància policial o una campanya efectiva de conscienciació cívica.

  • 1
  • 0
La Perdiu
1.

Aquesta festa popular ha desviat en una trobada de borratxos. La nit del dissabte ha sigut un infern per els veins propers del centre, soroll fins a les 6h00 del matí, gots i ampolles d'alcohol buides llençats per tots els racons. M'agradaria saber quantes multes a 300€ per fer botellon s'han distribuït?
De policies, aquesta nit, al meu avis ben pocs o be, ben amagats.

  • 3
  • 0

Comenta aquest article