Parròquies

Un grup de joves de Sant Julià posa en marxa una campanya per aturar el projecte de la tirolina

Via change.org, on tot just han iniciat la recollida de signatures, fan un clam per “lluitar per una vida més ecològica” i deixar de banda “projectes fantasma”

Altaveu

Un grup de joves de  Sant Julià ha posat en marxa, a través de la plataforma digital change.org, una campanya que té per objectiu aturar el projecte de tirolina que el comú lauredià pretén impulsar a Naturlandia. La iniciativa es va posar en marxa les darreres hores del mateix dia que es va iniciar l’activitat del ràfting, emmarcada dins la festa major. La campanya fa un clam per “lluitar per una vida més ecològica” i deixar de banda “projectes fantasma”.

“Preservació del medi ambient, NO al projecte de la tirolina”, és l’eslògan de la iniciativa que a través de les xarxes socials estan posant un grup de noies que es fan dir Les Goges Associació. La petició d’aturada del projecte va dirigit tant al comú de Sant Julià com a Naturlandia. En l’argumentari per oposar-se a la tirolina s’hi diu que “volem una parròquia i un país que respecti i prioritzi el medi ambient davant de qualsevol interès econòmic. Hem de lluitar per una vida més ecològica. Prou de projectes fantasma. La nostra terra està en perill”.

També s’explica que via els mitjans de comunicació i a partir de l’exposició pública de l’estudi d’impacte ambiental, “el passat dimecres el comú de Sant Julià de Lòria va presentar el projecte de la tirolina a Naturlandia. Aquest projecte preveu ser un estímul econòmic (700.000 euros) per al parc, ‘ja que es convertiria en la tirolina més alta i amb major desnivell del món’”. També es recorda en la iniciativa a change.org, però, que “Ambiotec (empresa especialitzada en consultoria i enginyeria ambiental), ha redactat un informe per a Camprabassa, el qual informa sobre l'impacte medi ambiental que suposa la tirolina: desforestació, alteració en la interacció ecològica i alteració del funcionament de l'ecosistema, increment dels nivells de contaminació acústica”.

Enllaç clicantAQUÍ

Comentaris

Enlace
No encuentro la petición en change.or ni el enlace en la publicación
En resposta a Enlace
michel
7.

Lo tens al final de l'article.

  • 1
  • 0
Enlace
6.

No encuentro la petición en change.or ni el enlace en la publicación

  • 2
  • 0
Maria Martinez
5.

Joves..ni tan joves..contra la tirolina...no trovo el enllac (amb c cedilla)

  • 5
  • 0
Pere
4.

També denunciar la manca d'atraccions i firaires per culpa del preu que els ha demanat el Comú, per instal·lar-se. Només que bars, alcohol i cerveses pel terra. Per la mainada i adolescència, res de res, ni pista de cotxes de xoc. Demaneu als firaires, demaneu, ells us explicaran correctament la moguda.

  • 16
  • 0
Poble
3.

Ja començava a ser hora que algú d'aquesta Parròquia poses fi a tantes animalades,felicitats sigui el qui sigui.

  • 18
  • 0

Comenta aquest article